Στις 19 Οκτωβρίου του 2014 ταξίδεψε στην πόλη Tal Abyad, που βρίσκεται στα τουρκο-συριακά σύνορα με σκοπό να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο μορφωμένος Σύρος, που μιλά πολλές γλώσσες, έγινε καλοδεχούμενος από τους τζιχαντιστές.

Ωστόσο, ο Abu Khaled, ένα χρόνο σχεδόν μετά την στρατολόγηση του σε υψηλές θέσεις των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισλαμικού Κράτους, εγκατέλειψε την θέση του και αποφάσισε να μιλήσει σε δημοσιογράφο της αμερικανικής ιστοσελίδας The Daily Beast και να αποκαλύψει, με ψευδώνυμο βέβαια, λεπτομέρειες από την εκπαίδευση και την ζωή δίπλα στους τζιχαντιστές.

 Ο ίδιος διευκρινίζει ότι τώρα πια από «πιστός», έχει γίνει ένας kafir (άπιστος) και η τιμωρία για τους άπιστους είναι ο θάνατος, έτσι στόχος του «κατασκόπου» είναι να φύγει από το Χαλέπι στη Συρία, όπου κατοικεί και, μέσω Τουρκίας, να διαφύγει με την σύζυγό του στην Ευρώπη.

Ο Σύρος «κατάσκοπος» συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο Michael Weiss στην Κωνσταντινούπολη και επί τρεις ημέρες μιλούσε για την ζωή του στις τάξεις των τζιχαντιστών. Ο Khaled επειδή ήταν μορφωμένος και μιλούσε Αραβικά, Γαλλικά και Αγγλικά, έγινε δεκτός με χαρά από τους αξιωματούχους του Ισλαμικού Κράτους, αφού πρώτα πέρασε μια συνέντευξη για τις γνώσεις του επάνω σε θέματα σχετικά με τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία με επιτυχία.

Η θέση που του δόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος ήταν εξαιρετικά υπεύθυνη και τιμητική. Τοποθετήθηκε στις υπηρεσίες ασφαλείας και εκπαίδευε νέους που ταξίδευαν στο Ισλαμικό Κράτος από την Ευρώπη για να γίνουν τζιχαντιστές. Αρκετοί από αυτούς, όπως δηλώνει ο Khaled, επέστρεφαν στις χώρες τους για να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Για ποιο λόγο κατετάγη όμως στις τάξεις του Ισλμικού Κράτους ο Khaled; Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν είναι φανατικός μουσουλμάνος, αλλά, η περιέργεια και το ό,τι οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ιράν στηρίζουν το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, τον οδήγησαν στην γη του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger