Εσωτερικό έγγραφο του Ισλαμικού Κράτους αποκαλύπτει πώς η τρομοκρατική ομάδα έχει σχεδιάσει την οικοδόμηση ενός κράτους στο Ιράκ και τη Συρία

Ένα εσωτερικό έγγραφο του Ισλαμικού Κράτους αποκαλύπτει πώς η τρομοκρατική ομάδα έχει σχεδιάσει την οικοδόμηση ενός κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, με πλήρη κυβέρνηση, υπουργεία και οικονομικό πρόγραμμα.

Το έγγραφο 24 σελίδων που έχει στα χέρια του ο Guardian, περιγράφει με λεπτομέρεια ένα σχέδιο για την «καλλιέργεια» εξωτερικών σχέσεων, μία πλήρως οργανωμένη προπαγάνδα και για τον συγκεντρωτικό έλεγχο του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και άλλων ζωτικών τμημάτων της οικονομίας.

Το έγγραφο το οποίο γράφτηκε το περασμένο έτος και φέρει τον τίτλο Αρχές Στη Διοίκηση του Ισλαμικού Κράτους, περιγράφει ωμά τις φιλοδοξίες του ΙΚ γύρω από την οικοδόμηση ενός ολόκληρου κράτους και τους τρόπους με τους οποίους έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ως η πλουσιότερη και πιο αποσταθεροποιητική τζιχαντική ομάδα, τα τελευταία 50 χρόνια.

Μαζί με άλλα έγγραφα που έχει στα χέρια του ο Guardian, ο ISIS χτίζει την εικόνα μιας ομάδας που, αν και ορκίστηκε να αποτελεί ιδρυτική αρχή της ωμής βίας, επίσης «ασχολείται» με πιο πεζά θέματα όπως η υγεία, η εκπαίδευση, το εμπόριο, οι επικοινωνίες και οι θέσεις εργασίας. Με λίγα λόγια, πρόκειται για το χτίσιμο ενός κανονικότατου κράτους.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger