Τύχη βουνό είχε προχθές τα ξημερώματα μια γυναίκα στην παραλία της Καλαμάτας, καθώς και τα σπίτια που γειτνιάζουν με το δικό της, όταν ο 66χρονος αδελφός της έβαλε φιάλες υγραερίου στο φούρνο, τον άναψε και έφυγε.

Μέσα στη νύχτα γειτονιά στην οδό Αύρας «σηκώθηκε στο πόδι» από τις απανωτές εκρήξεις που άρχισαν να σημειώνονται. Ταυτόχρονα, εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά. Ευτυχώς, η 69χρονη γυναίκα που κοιμόταν κατάφερε να βγει εγκαίρως από το σπίτι χωρίς να τραυματισθεί.

Για ώρες η Πυροσβεστική έδινε μάχη με τις φλόγες.

Έβαλε γκαζάκια στο φούρνο…

Ο 66χρονος έχει δημιουργήσει κι άλλες φορές οικογενειακά επεισόδια στην περιοχή, ενώ πέρυσι το Σεπτέμβριο είχε συλληφθεί και πάλι για επεισόδιο που δημιούργησε στο σπίτι της αδελφής του. Τότε είχε αναστατωθεί όλη η γειτονιά από τη φασαρία και τις φωνές της γυναίκας, μέχρι το βράδυ που συνελήφθη από αστυνομικούς. Μάλιστα, είχε διαταχθεί ψυχιατρική εξέταση, αλλά ύστερα από λίγες ημέρες επέστρεψε στο σπίτι.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, λίγο μετά τις 3.30 το πρωί, οι οικογένειες των διπλανών σπιτιών ξύπνησαν από δυνατούς κρότους, που επαναλήφθηκαν 3-4 φορές. Αμέσως μετά στη μονοκατοικία ξέσπασε μεγάλη φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 7 πυροσβέστες και 2 περιπολικά της Αστυνομίας.

Ο 66χρονος εκείνη τη στιγμή δε βρισκόταν στο σπίτι, παρά μόνο έντρομη η αδελφή του, που κατάφερε να βγει.

Δίωξη για κακουργήματα

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά λίγα λεπτά πριν από τις 6.00 το πρωί. Από τις εκρήξεις και τη φωτιά που ακολούθησε υπέστη σοβαρές ζημιές το σπίτι, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά δεν εξαπλώθηκε στα δύο σπίτια που άπτονται της μονοκατοικίας.

Από την πρώτη έρευνα οι πυροσβέστες διαπίστωσαν πως δεν επρόκειτο για απλή πυρκαγιά που ξέσπασε από τυχαίο γεγονός. Όπως παραδέχτηκε, όταν εντοπίσθηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα, ο 66χρονος έβαλε στο φούρνο φιάλες υγραερίου, τον έθεσε σε λειτουργία και έφυγε από το σπίτι. Μάλιστα, όταν τον συνέλαβαν, περιέγραψε τι έκανε και δικαιολόγησε την πράξη του αποδίδοντάς τη σε περιουσιακές διαφορές που έχει με την αδελφή του.

Χθες το μεσημέρι ο 66χρονος οδηγήθηκε στην αντιεισαγγελέα υπηρεσίας, η οποία του άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα. Συγκεκριμένα, για πρόκληση έκρηξης με πρόθεση, με κοινό κίνδυνο για ξένα πράγματα και ανθρώπους και για εμπρησμό με πρόθεση που μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπους.

Ακολούθως παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Καλαμάτας, από την οποία πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger