Ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων, πυραύλων και άλλων πυρομαχικών που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λιβύης, συνελήφθη επί ελληνικού εδάφους.
Μεγάλη επιτυχία για την ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί η σύλληψη ενός 49χρονου εμπόρου όπλων, στον Ασπρόπυργο, το πρωί της Τρίτης (8/12).
Ο 49χρονος συλληφθείς, είναι υπήκοος ΗΠΑ και Ιορδανίας και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις αμερικανικές Αρχές, για λαθρεμπόριο όπλων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων στη Λιβύη και μάλιστα φέρεται να προμήθευε με όπλα τη Χεσμπολάχ. Είναι μόνιμος κάτοικος Αιγύπτου και βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, όπου είχε διάφορες συναντήσεις.

Ο 49χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων του ΣΔΟΕ και με τις αμερικανικές αρχές, θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger