Μεγαλύτερος από ποτέ είναι σήμερα ο αριθμός των σαλαφιστών στην Γερμανία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Χανς - Γκέοργκ Μάασεν, ο οποίος αναφέρεται και στους κινδύνους από την αυξημένη προσφυγική ροή.

«Θα ήταν κοντόφθαλμο να προσποιούμαστε ότι το προσφυγικό κύμα δεν έχει καμιά επίδραση στην ασφάλειά μας», δηλώνει ο κ. Μάασεν στην εφημερίδα «Tagesspiegel» που θα κυκλοφορήσει αύριο, διευκρινίζει ωστόσο ότι θα ήταν το ίδιο λανθασμένο να βλέπουμε γενικά στους πρόσφυγες μια απειλή και τάσσεται υπέρ της κατά περίπτωση εξέτασης όσων ζητούν άσυλο.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα, οι σαλαφιστές στην Γερμανία είναι σήμερα περίπου 7.900, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός πριν από δύο χρόνια έφτανε τις 5.500. Σταθερός ωστόσο, στους 760, παραμένει ο αριθμός των Ισλαμιστών οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την Γερμανία και έχουν συνταχθεί με τις δυνάμεις του «Ισλαμικού Κράτους».

Ο κ. Μάασεν εκφράζει πάντως έντονη ανησυχία για την τάση ριζοσπαστικοποίησης ακροδεξιών ομάδων, οι οποίες, όπως επισημαίνει, αισθάνονται δικαιωμένες από την αύξηση του αριθμού των προσφύγων και από τις επιθέσεις στο Παρίσι και θεωρούν υπεύθυνους τους πολιτικούς, ακόμη και την καγκελάριο, αλλά και τα ΜΜΕ. 

Αναφέρεται δε συγκεκριμένα στην «Old School Society» (Κοινωνία της Παλαιάς Σχολής), σχέδια της οποίας για επιθέσεις σε τζαμιά και προσφυγικά κέντρα έχει ανακαλύψει η Υπηρεσία του.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger