Σε πανικό φαίνεται πως βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση καθώς η Ένωση Κεντρώων φαίνεται να απορρίπτει το… φλέρτ που ξεκίνησαν οι κκ. Φλαμπουράρης και Μάρδας μετά το θέμα που προέκυψε με τον Πάνο Καμμένο και τη στράτευση των γυναικών.

Αφού, λοιπόν, ο εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα Αλέκος Φλαμπουράρης έκλεισε την Κυριακή το μάτι στον Βασίλη Λεβέντη, σειρά πήρε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. Σημειωτέον ότι είχε προηγηθεί η ψηφοφορία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης όπου κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ καταψήφισαν ενώ ο Πανος Καμμένος ήταν απών. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα άρχισαν να ακούγονται σενάρια περί προβληματικής σχέσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάτι που αναγκάζει την κυβέρνηση να κοιτάξει και προς άλλες κατευθύνσεις. Έτσι εντάθηκε το… πρέσινγκ προς την Ένωση Κεντρώων. Σε πρώτη φάση, η Ένωση Κεντρώων φαίνεται να απορρίπτει αυτές τις προτάσεις επιμένοντας στο σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει καμία διεύρυνση της πλειοψηφίας που θα την καθιστά πιο σταθερή από τη σημερινή πλειοψηφία των 153 εδρών αλλά και ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται απόλυτα τους 153 ενόψει των ψηφοφοριών που ακολουθούν. Αυτό το… μήνυμα σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές έχει μόνο ένα στόχο: να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger