ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ –ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Χωρίς τη στοιχειώδη προετοιμασία και οργάνωση, χωρίς τη στοιχειώδη σοβαρότητα, χωρίς τη στοιχειώδη υπευθυνότητα και ευαισθησία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το προσφυγικό ζήτημα.
Η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος είναι εξαιρετικά σημαντική και η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά την προχειρότητα με την οποία τη χειρίζεται.

Εδώ και 3 μήνες δεν έχει ληφθεί ούτε μία ουσιαστική απόφαση που θα άρει το αδιέξοδο και θα βοηθήσει τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους. Ακόμα και σε αυτό το ζήτημα ζητούν συμβουλές – για να μην πούμε εντολές – από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι φυσικά κοιτούν το συμφέρον τους και σπρώχνουν μακριά από την αυλή τους τους πρόσφυγες.
Όσο ο καιρός ήταν καλός οι πρόσφυγες έστηναν σκηνές στην πλατεία Βικτωρίας. Από εκεί τους μετέφεραν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι. Μετά από λίγο καιρό τους πήραν και από εκεί. Τους πήγαν στο γήπεδο του Ταε Κβο ντο στο Φάληρο. Και εκεί όμως δεν γινόταν να τους κρατήσουν. Τους μεταφέρουν λοιπόν τώρα στο γήπεδο του Χόκεϊ στο Ελληνικό... και έχει ο Θεός!

Η απομάκρυνσή τους από το Τάε Κβο ντο έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος στο Ελληνικό δεν είναι έτοιμος για να τους υποδεχθεί.

Ταυτόχρονα, χωρίζουν σε κατηγορίες τους μετανάστες βάζοντας ξεχωριστά όσους προέρχονται από το Μαρόκο καθώς ενδέχεται αυτοί να μεταφερθούν στην Κόρινθο. Επίσημη ενημέρωση πάντως δεν υπάρχει! Ούτε στους πρόσφυγες, ούτε στους Έλληνες πολίτες.
Παράλληλα, προκειμένου να αποσυμφορήσουν την κατάσταση στην Ειδομένη, γεμίζουν ξανά λεωφορεία με μετανάστες και τους γυρίζουν πάλι στην Αθήνα.
Με λίγα λόγια... Δουλειές του ποδαριού! Μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, χωρίς οργάνωση, ασόβαρη και ανεύθυνη παίζει με τις ζωές χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger