Ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών επανέλαβε την ανάγκη διευρυμένης οικουμενικής κυβέρνησης και πρότεινε και… υποψήφιους πρωθυπουργούς.

Τόνισε μάλιστα ότι το κόμμα του δεν προτίθεται να συμμετάσχει μόνο του σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο σε μια οικουμενική μαζί και με τη Ν.Δ., γιατί, μόνο έτσι θα είναι σοβαρή η εικόνα της χώρας, όπως ανέφερε. «Τώρα, να προσθέσω άλλη μια τσόντα στον Τσίπρα, θα γίνω γελοίος ο ίδιος σε ρόλο Κουβέλη» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:
«Ονειρεύονται κάποιοι ότι θα μπορούσα εγώ που μπήκα τώρα στη Βουλή να σηκώσω τις αμαρτίες όλου του πολιτικού συστήματος. Δηλαδή βγάζει έξω την ουρά του ο Θεοδωράκης ο οποίος ψήφισε τα μνημόνια, βγάζει την ουρά του το ΠΑΣΟΚ που σήκωσε το βάρος των μνημονίων επειδή είδανε ότι χάνουνε δύναμη και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Φεύγουν από τον Τσίπρα βουλευτές και θα ‘ρθω εγώ να τους καλύψω. Δηλαδή να παίξω το ρόλο του χαζού… τώρα έρχονται και λένε “παίξε το ρόλο του Κουβέλη”».
Ερωτηθείς αν έχει κάνει κάποια προεργασία με τον κ. Φλαμπουράρη για την περίπτωση συνεργασίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ότι απλώς είχε αποστείλει στην κυβέρνηση την επιστολή-πρόταση εννέα σημείων, χωρίς να τη συνοδεύει από αίτημα εισόδου στην κυβέρνηση.
«Είχα πει μάλιστα ότι αν αρχίσουν και τα εφαρμόζουν εγώ διατίθεμαι να δίνω ψήφο εμπιστοσύνης αν τα δω υλοποιούμενα αυτά» σημείωσε, εκτίμησε όμως ότι «δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν γιατί ζητάω την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα, ζητάω την κατάργηση των συμβούλων … Ζητάω να μην μπαίνουν στη Βουλή οι συγγενείς των βουλευτών… άρα ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα με την συγκεκριμένη συμπεριφορά των τελευταίων 40 ετών θα προσκυνήσει το Λεβέντη γιατί θέλει τους εννιά;»
Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «αυτή τη στιγμή η χώρα θέλει Ευρωπαίο πρωθυπουργό που να βρει το θάρρος να επιχειρηματολογήσει ενώπιον της κοινωνίας για τις μεταρρυθμίσεις και να πει “θα ματώσουμε δύο χρόνια για να βγούμε από το αδιέξοδο”».
Ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα ότι πιθανοί «υποψήφιοι» θα μπορούσαν να είναι «άνθρωποι σαν τον Στουρνάρα, τον Προβόπουλο δηλαδή ευρωπαϊστές οι οποίοι θα είναι βέβαια υπό την επίβλεψη της Βουλής», γιατί, όπως ανέφερε, οι εκλεγμένοι είναι ψεύτες … δεν λένε την αλήθεια.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger