Να «ξεθάψουν» το 45αρι σύμβολο της 17Νοέμβρη σχεδίαζαν οι «Πυρήνες της Φωτιάς» , σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυριακάτικου Βήματος.

Η εφημερίδα επικαλείται το δικαστικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αναφορικά, με την εμπλοκή 29 ατόμων στην επιχείρηση Γοργοπόταμος που είχαν οργανώσει αντεξουσιαστές και ποινικοί πριν από έναν χρόνο με στόχο την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού και άλλες ένοπλες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, σε ένα από τα σημεία του βουλεύματος γίνεται αναφορά σε άγνωστη αλληλογραφία Ξηρού και «Πυρήνων της Φωτιάς» με περίπου 1000 κρυπτογραφημενες επιστολές, όπου γίνεται λόγος για «ανάσυρση» και επαναχρησιμοποίηση των δυο πιστολιών της 17Ν που δεν έχουν εντοπισθεί και προφανώς ο Χρ. Ξηρός γνωρίζει που βρίσκονται.

Μεταξύ άλλων στην 76η σελίδα του βουλεύματος επισημαίνονται τα εξής: «Οι Πυρήνες απευθυνόμενοι στον Ξηρό που τους είχε ρωτήσει σε γράμμα για τα δύο πιστόλια της παλιάς εταιρίας – της 17Ν- για νομικές επιπτώσεις ή αν το ‘σηκώνουν’, του απαντούν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα».

Εν τω μεταξύ, σε αλλο απόσπασμα ο Χρ. Ξηρός φέρεται να αξιολογεί τους εκτελεστες της 17Ν. Οπως σημειώνεται ο ίδιος, ο αδερφό τους (σσ Σάββας Ξηρός) και ο Μήτσος (σ.σ. πιθανολογείται ότι μιλάει για τον Δημήτρη Κουφοντίνα) ήταν οι χειρότεροι και οι καλύτεροι ο Τζωρτζάτος και ο μ….ς από τη Θεσσαλονίκη, καθώς τους είχε εκπαιδεύσει ειδικός στο αντάρτικο πόλης που ήταν από την Κούβα».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger