Μυστηριώδη κοσμικά σωματίδια ανακάλυψαν οι επιστήμονες σε ανάλυση που έκαναν στην αιγυπτιακή πυραμίδα Μπεντ, υποστηρίζοντας ότι τα σωματίδια αυτά θα μπορούσαν να δώσουν την απάντηση για το πώς δημιουργήθηκαν οι πυραμίδες περίπου 4600 χρόνια πριν.


Η διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακοίνωσε ότι είχε εγκαταστήσει μετρητές μέσα στην ύψους 105 μέτρων πυραμίδα που χτίστηκε από τον Φαραώ Snefru, και τον περασμένο μήνα συγκέντρωσε τα αποτελέσματα.

Μέσα από την αρχαία δομή, οι ερευνητές εντόπισαν αυτά τα ακτινολογικά σωματίδια, γνωστά ως μιόνια που πέφτουν από την ατμόσφαιρα της Γης. Τα μιόνια είναι ασταθή στοιχειώδη σωματίδια και είναι βαρύτερα από τα ηλεκτρόνια και τα νετρίνα αλλά ελαφρύτερα από όλα τα άλλα σωματίδια ύλης.

Οι επιστήμονες έχουν τώρα την ευκαιρία να μελετήσουν τα πρότυπα των σωματιδίων, και πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πρωτοποριακή διαπίστωση.

"Για την κατασκευή των πυραμίδων, δεν υπάρχει ενιαία θεωρία που να έχει  100 τοις εκατό αποδειχθεί ή ελεγχθεί. Όλα είναι  θεωρίες και υποθέσεις", δηλώνει ο  Hany Helal, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Καινοτομίας.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με τη νέα τεχνολογία, είναι να επιβεβαιώσουμε, να αλλάξουμε ή να αναβαθμίσουμε  τις υποθέσεις που έχουμε για το πώς κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες», προσθέτει.

 Η πυραμίδα Μπεντ στην Dahshur, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από το Κάιρο, θεωρείται ως  η πρώτη απόπειρα της αρχαίας Αιγύπτου να κατασκευάσει μια ομαλή όψης πυραμίδα.

Το έργο σάρωσης των πυραμίδων περιλαμβάνει τέσσερις αρχαίες πυραμίδες, και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2016.

Τον Νοέμβριο, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν θερμικές ανωμαλίες σε μια άλλη κατασκευή, στην 4500- ετών πυραμίδα του Χέοπα.

Οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι οι επερχόμενες εξετάσεις θα μπορούσαν  να είναι το κλειδί για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις αρχαίες πυραμίδες.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger