Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 88 ετών, η σπουδαία ηθοποιός, Άννα Συνοδινού, η οποία νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε κλινική στην Κυψέλη.
Η σπουδαία ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, είχε διακριθεί για τις ερμηνείες της, κυρίως σε ρόλους της αρχαίας τραγωδίας.
Υπηρέτησε για περισσότερες από έξι δεκαετίες τη θεατρική σκηνή και ήταν μία από τις κορυφαίες πρωταγωνίστριες στο θέατρο της Επιδαύρου, έχοντας ενσαρκώσει τις περισσότερες ηρωίδες της ελληνικής τραγωδίας.
Η Άννα Συνοδινού είχε επίσης διατελέσει βουλευτής και υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών ενώ υπήρξε και συγγραφέας, εκδίδοντας το αυτοβιογραφικό «Πρόσωπα και Προσωπεία» και το βιβλίο θεατρικών αναμνήσεων «Αίνος στους άξιους». 
Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.
Το καλοκαίρι του 2014 είχε αντιμετωπίσει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο την είχε κρατήσει στο νοσοκομείο για κάποιους μήνες.
Συγκεκριμένα, είχε διακομισθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» τον Ιούνιο του 2014 με λοίμωξη του αναπνευστικού και είχε νοσηλευτεί στην πνευμονολογική μονάδα με υψηλό πυρετό και δύσπνοια.
Δεν είχε επαφή με το περιβάλλον ενώ αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα σε σημείο που να μην μπορεί να αποπληρώσει τα έξοδα της νοσηλείας της. 
Τότε είχαν συνδράμει τόσο το υπουργείο Πολιτισμού όσο και η Βουλή, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας της Άννας Συνοδινού.
Τελικά η κατάσταση της υγείας της βελτιώθηκε τόσο ώστε να πάρει εξιτήριο, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της Άννας Συνοδινού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους οικείους της και τους εξέφρασε τα βαθειά του συλλυπητήρια για την απώλεια της.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger