Αδειασαν τα γραφεία πριν φτάσουν οι αγρότες στο Σύνταγμα

Οπου φύγει… φύγει για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ενόψει της μαζικής κινητοποίησης των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος έσπευσαν να εγκαταλείψουν την Βουλή.

Την ώρα που κορυφωνόταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών με την συμβολική παρέλαση των τρακτέρ μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στα γραφεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο όροφο του κοινοβουλίου είχαν μείνει… μόνο οι καθαρίστριες. Αναγκαστικά στην Ολομέλεια παρέμεναν λιγότεροι από 4-5 βουλευτές από τους συνολικά 144 καθώς και οι υπουργοί Βαγγέλης Αποστόλου και Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να μετέχουν στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για το αγροτικό που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτικό πως κατά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής συζήτησης, στην ολομέλεια υπήρχαν μόνο δύο βουλευτές.

Οι συγκεκριμένοι έσπευσαν αμέσως μετά να δουν από τα προστατευμένα τζάμια του Μεγάρου την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος και να σχεδιάσουν τον διάδρομο διαφυγής καθώς γνωρίζουν πως πιθανή συνάντηση με τους αγρότες θα έχει ολέθριες συνέπειες! Πάντως, η συγκέντρωση εξελίσσεται σε ειρηνικό κλίμα παρά τις ατυχέστατες αναφορές του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου περι αγροτικών συνεταιρισμών «συνώνυμων της λαμογιάς» που ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Ωστόσο, η κατάσταση θυμίζει εποχές «Αγανακτισμένων» όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε φυγαδεύονταν ακόμα και μέσα από τον Εθνικό Κήπο για να αποφύγουν την επαφή με τους διαδηλωτές.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger