Ο πιο πάνω εικονιζόμενος ονομάζεται Δημήτριος Ζώγκας και είναι κάτοικος Αρχαγγέλου Πρέβεζας, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή, στην Εθνική Οδό ανάμεσα από Αρχάγγελο και Ζέφυρο.

Οι δουλειές πήγαιναν καλά τα προηγούμενα χρόνια και είχε χορηγητικούς και καταθετικούς λογαριασμούς σε μεγάλη Τράπεζα της Πρέβεζας.

Ξαφνικά βρέθηκε χρεωμένος με ένα υπέρογκο ποσό που μπορεί να φτάνει σήμερα ακόμα και το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου για να αποδείξει ότι δεν είχε πάρει τα χρήματα που του είχαν καταλογιστεί, ενώ η τράπεζα δεν του έδινε τα ανάλογα έγγραφα που υποτίθεται ότι είχε υπογράψει.
Με υπομονή και επιμονή πήρε τα έγγραφα στα χέρια του ύστερα από παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών. Έτσι άρχισε να εξελίσσεται μέσω της δικαιοσύνης μία έρευνα που κατέληξε στην παραπομπή δύο πρώην υπαλλήλων της τράπεζας για υπεξαίρεση και πλαστογραφία σε βάρος της τράπεζας που είναι αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Από την ανάκριση προέκυψαν ερωτηματικά και ζητήθηκε να ερευνηθεί και ο ρόλος άλλων υπαλλήλων της τράπεζας που ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Ήδη ο Δημήτριος Ζώγκας κατέθεσε εκ νέου, ενώ ο Ανακριτής Πρέβεζας ζήτησε να απολογηθούν συνολικά εννέα υπάλληλοι της Τράπεζας που φέρεται να είχαν εμπλακεί με την υπόθεση αυτή.
Η γραφολογική εξέταση πιστοποίησε ότι οι υπογραφές δεν ανήκαν στον Δημήτριο Ζώγκα, η ζωή του οποίου όμως τινάχτηκε στον αέρα από τις πλαστογραφίες και την υπεξαίρεση χρημάτων που έκαναν υπάλληλοι της Τράπεζας. Κάποιοι από τους υπαλλήλους είχαν επισκεφτεί τον Εισαγγελέα Πρέβεζας και ζήτησαν να μην δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, καθώς το PrevezaPosto είχε κάνει σχετική ανάρτηση και για την δική τους εμπλοκή στην ανάκριση, αλλά τώρα η διαδικασία ολοκληρώθηκε και κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να αποδείξουν την αθωότητά τους. Μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου ισχύει βέβαια το τεκμήριο της αθωότητας όμως μετά … ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

Γεγονός είναι όμως ότι η επιμονή ενός ανθρώπου που έκανε τιτάνιο αγώνα χωρίς να έχει ιδιαίτερη μόρφωση και αποκάλυψε την σκοτεινή πλευρά του τραπεζικού κυκλώματος, έχοντας μόνο τη δημοσιογραφική στήριξη του Δημήτρη Λούπα που δυνάμωσε τη φωνή του, δικαιώθηκε και ήρθαν στο φως γεγονότα και πράγματα που κάποτε θα μας φαίνονταν απίθανα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger