Δείτε το επίμαχο έγγραφο:



Υπογεγραμμένο στις 18 Ιανουαρίου αναφέρει πως το ποσό των 800.000 ευρω εγκρίνεται για την πληρωμή διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων…!

Ο λόγος για τον Γκλεν Κιμ, του κορεάτη που συμβούλευε τον Γιάννη Βαρουφάκη στη θητεία του τον οποίο όμως κράτησε και ο νέος υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πλευρό του!

Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν στο φώς μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη του κοινοβουλευυτικού εκπροσώπου του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος σήμερα το πρωι αναφέρθηκε στο θέμα του συμβούλου του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, κ.Κιμ, τονίζοντας, μάλιστα, πως «το ελληνικό κράτος πληρώνει «χρυσές» τις συμβουλές του κ. Κιμ, αφού το ποσό που αναμένεται να λάβει ο Κορεάτης φαίνεται πως ανέρχεται στα 800.000 ευρώ!»

«Τι κάνει ο κ. Κίμ για την ελληνική κυβέρνηση; Τον πληρώνουμε 800.000 για να δίνει πληροφορίες σε ξένα funds, όπως μαθαίνουμε», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Θεοχάρης.

Το έγγραφο που αποκαλύφθηκε και το οποίο υπεγράφη στις 18 Ιανουαρίου, αναφέρει ότι εγκρίνεται ποσό των 800.000 ευρώ για να πληρωθούν «διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες του συμβουλευτικού έργου της υποστήριξης της Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους της για την επίτευξη Συμφωνίας».

Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι τι είδους σύμβουλη είναι αυτοί, πόσοι είνια στον αριθμό και τι έργο έιναι αυτό που κάνουν ώστε να λαμβάνουν σε περίοδο ενός μήνα κοντά στο 1 εκ. ευρω από την Ελλάδα. Η διαδικασία με την οποία επιλέγησαν αυτοί οι σύμβουλοι ήταν η προβλεπόμενη και ποιές ήταν οι ανάγκες της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει σε μια τέτοια «πρόσληψη»;

Στα ερωτήματα αυτά, απαντήσεις θα ζητήσουν αρχικά οι ίδιες οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Κράτους. Από την απόφαση προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος κωδικός του προϋπολογισμού αφορά σε «αμοιβές νομικών προσώπων».


Οπότε μάλλον μιλάμε για εταιρείες και όχι για συμβούλους δηλαδή για φυσικά πρόσωπα, όπως η Ελενα Παναρίτη ή ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger