Ένα βήμα πριν τη λήψη αποφάσεων για την εφαρμογή ενός νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού που θα εφαρμοστεί στη περιοχή των Εξαρχείων για να αντιμετωπιστούν οι ομάδες αντιεξουσιαστών και οι επιθέσεις τους σε βάρος στόχων, βρίσκονται οι επιτελείς της αστυνομίας.
Οι επιθέσεις στη διμοιρία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, έφτασαν το κόμπο στο χτένι, καθώς το τελευταίο διάστημα στα Εξάρχεια οι ομάδες των αντιεξουσιαστών έκαναν όπου ήθελαν καταδρομική, χωρίς τίποτα να τους σταματά.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι, τις διμοιρίες που βρίσκονται σε στόχους στα Εξάρχεια, να συμπληρώνουν ομάδες αστυνομικών με μηχανές που θα έχουν την ευθύνη μετά την επίθεση να κυνηγούν τα άτομα που κάνουν τις επιθέσεις.

Σε πρώτη φάση η μηχανοκίνητη αυτή ομάδα θα βρίσκεται σε δυο διμοιρίες και οι αστυνομικοί που θα απαρτίσουν αυτές τις μηχανοκίνητες ομάδες, θα είναι από την αστυνομική μονάδα ΟΠΚΕ, ενώ το σχέδιο αυτό αφορά μόνο στη περιοχή των Εξαρχείων.

Οι επιτελείς της Κατεχάκη διαπίστωσαν ότι χρειάζεται μια ευκίνητη ομάδα πάνω σε δίκυκλα που να μπορεί να καταδιώξει τους αντιεξουσιαστές, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ λόγω του εξοπλισμού που κουβαλούν.
Θα πρόκειται για  δύο ομάδες με 5 μηχανάκια η κάθε ομάδα. Σε κάθε μηχανάκι θα υπάρχουν δύο αστυνομικοί με κρότου λάμψης, χακί φόρμες ενώ δεν θα φέρουν όπλο.  Τα μηχανάκια θα προέλθουν  από τα παλιά της ΔΕΛΤΑ ,ενώ τα άτομα θα ανήκουν κανονικά στη διμοιρία και δεν θα αποτελούν ξεχωριστή ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα περιπολούν και θα επεμβαίνουν μόνο σε περίπτωση που η διμοιρία τους δεχτεί επίθεση.
Οι επιθέσεις που... ξεχείλισαν το ποτήρι
Τα Εξάρχεια γίνονται συχνά θέατρο επιθέσεων με μολότοφ με «πρωταγωνιστές» αντιεξουσιαστές, όμως οι πρόσφατες επιθέσεις με στόχο τόσο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όσο και το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη κινητοποίησαν την αστυνομία, που αποφάσισε να αλλάξει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της στην περιοχή.

Η τελευταία-χρονικά- επίθεση, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη. Κουκουλοφόροι έριξαν περισσότερες από 20 βόμβες μολότοφ στα γραφεία του κόμματος, ενώ στο στόχαστρό τους μπήκε και η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στους γύρω δρόμους, με τους αντιεξουσιαστές να πετούν περίπου εκατό αυτοσχέδιες βόμβες και να βάζουν φωτιά σε κάδους.

Όμως και το προηγούμενο βράδυ, την Παρασκευή, άγνωστοι είχαν επιτεθεί και πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με μολότοφ, ενώ από την επίθεση κινδύνεψε ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 30 Ιανουαρίου, ομάδα αγνώστων επιχείρησε να κάψει ζωντανό τον αστυνομικό που φρουρούσε την οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη, στην περιοχή των Εξαρχείων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα των περίπου 10 ατόμων μόλις έφτασε έξω από το σπίτι του υπουργού άρχισε να πετά βόμβες μολότοφ στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της ασφαλείας, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο αστυνομικός.
Και ενώ το αυτοκίνητο είχε πάρει φωτιά συνέχισαν να πετούν μολότοφ στην είσοδο του σπιτιού και σε ένα ακόμα αυτοκίνητο που ανήκει στο γιο του κ. Φλαμπουράρη. Ο αστυνομικός κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο υπηρεσιακό αυτοκίνητο την τελευταία στιγμή και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο ευτυχώς ελαφρά τραυματισμένος με εγκαύματα.
Οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων "μετρούν πληγές" σε εβδομαδιαία βάση καθώς τα επεισόδια και οι συμπλοκές μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ τείνουν να γίνουν πλέον συνηθισμένο γεγονός με τις ζημιές σε σπίτια και περιουσίες να φτάνουν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.


ΠΗΓΗ 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger