Έντονο φαίνεται ότι είναι το παιχνίδι με του μετανάστες στην ευρώπη και τα λεφτά πολλά.

Η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα έχει προς διάθεση τα 300 εκατομμύρια ευρώ από το Σεπτέμβριο του 2015 που δικαιούται η Ελλάδα για το μεταναστευτικό . Τα χρήματα αυτά διατίθενται στην Ελλάδα για να μπορέσει να δημιουργήσει τα hot spots καθώς και να καλύψει ανάγκες σίτιση ασφάλισης και υγείας για όλους τους μετανάστες.

Η Ελλάδα όχι μόνο δεν τα έχει πάρει ακόμα αυτά τα ψίχουλα λόγο γραφειοκρατίας την ώρα που η Τουρκία έχει ήδη πάρει 5 δις για να ξεφορτώνεται του μετανάστες και να τους πνίγει με βάρκες στο Αιγαίο αλλά θέλει όταν τα πάρει να τα δώσει στου μετανάστες ώς επίδομα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συζητάει να δώσει επίδομα προς όλους του μετανάστες 200 ευρώ και μάλιστα σε αυτούς που έχουν παιδιά στην Ελλάδα 50 ευρώ για κάθε παιδί.

Η Ευρώπη με την σειρά της επικροτεί και συμφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης αφού θεωρεί ότι τα λεφτά αυτά δίνονται από την Ευρώπη στην Ελλάδα όχι με την μορφή δανείου αλλά για του μετανάστες.

Ωστόσο κάτι τέτοιο ακόμα η κυβέρνηση δεν το έχει επιβεβαιώσει με επίσημη ανακοίνωση της αλλά δεν είναι λίγοι οι υπουργοί που θεωρούν χρέος της Ελλάδας να φροντίσει όλου όσους έρχονται όπως δήλωσε σήμερα ο κύριος Μουζάλας.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger