Μαύρα σύννεφα έχουν μαζευτεί πάνω από την χώρα που είχε αποκαλεστεί ως η «ατμομηχανή της Ευρώπης», thn  Γερμανία .

Το Βερολίνο θα πρέπει να  μειώσει αμέσως  το κόστος  των δημόσιων πόρων, ή το ποσό του δημόσιου χρέους, το οποίο   θα υπερβεί  το 200 τοις εκατό του ΑΕΠ.

Αυτό θα οδηγήσει  στο σχηματισμό μιας «τρύπας» μεγάλων διαστάσεων  στον προϋπολογισμό της χώρας, αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Γιατί όμως όλα αυτά  τόσο αιφνιδιαστικά;





Στην Γερμανία, η παρουσία ενός εκατομμυρίου μεταναστών αποτελεί «βόμβα » στα θεμέλια του γερμανικού οικονομικού συστήματος.

Η  έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας και η υπερβολική σπατάλη δημόσιων πόρων, λόγω των μεταναστών , θα  καταγράψει ζημιά  από  37 έως 119 δις ευρώ, με αποτέλεσμα μια τεράστια  οικονομική ζημία, γράφει η Deutsche Welle.

Το Βερολίνο  θα πρέπει να αρχίσει αμέσως να «κόβει» δαπάνες , διαφορετικά η χώρα μπορεί να αναμένει να βιώσει το  απαισιόδοξο σενάριο της Ελλάδας, τονίζουν Γερμανοί ειδικοί .

Η πλήρης απουσία δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Γερμανία μακροπρόθεσμα θα απειλήσει την οικονομία με την εμφάνισης του  «Ελληνικού  σεναρίου», ενώ το ποσοστό του  δημόσιου χρέους θα υπερβεί το  200 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Ο κύριος  λόγος για τέτοιες δυσοίωνες  προβλέψεις προέρχονται από την  μεταναστευτική κρίση και τα δημογραφικά προβλήματα της χώρας, τα  οποία συνεπάγονται  αύξηση των κοινωνικών δαπανών.

Εάν η Γερμανία δεν λάβει τα αναγκαία μέτρα, τα τεράστια ποσά των υπερβάσεων του κόστους των δημοσίων δαπανών θα οδηγήσουν σε «μια μεγάλη  τρύπα στον προϋπολογισμό».

Αυτή η οικονομική τρύπα θα μπορούσε να αυξηθεί στο επίπεδο 0 – 2,4 τοις εκατό το 2008 σε 1.2 έως 3.8 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι το ύψος των κονδυλίων που θα διατεθούν θα  κυμανθεί από 37 έως 119 δισεκατομμύρια ευρώ. ευρώ , τινάζοντας στο αέρα το προϋπολογισμό της χώρας.

Την ίδια στιγμή η μετοχή της Deutsche Bank καταρρέει, συμπαρασύροντας τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χαμηλότερα.

Το  μέγεθος του προβλήματος είναι τεράστιο για τον γερμανικό κολοσσό, ενώ το  ξεπούλημα των μετοχών και των ομολόγων της, η εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού και των CDS της και την ανακάλυψη όλων αυτών  από τους επενδυτές , μαζί με ένα τεράστιο χρέος το οποίο δεν  χρηματοδοτείσαι, εμφανίζουν  σενάρια χάους στην κραταιά γερμανική  οικονομία  .

Σε άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Η Γερμανία θα «κατακτήσει» την Ευρώπη με την βοήθεια των μεταναστών, είχαμε αναφέρει ότι «ανοίγοντας» τις  πόρτες  σε χιλιάδες μετανάστες η  Γερμανία είχε  ένα έξυπνο σχέδιο κατά  νου προς  εφαρμογή,  σύμφωνα με την πολιτική ελίτ της χώρας .

Η εισροή μεταναστών θα βοηθούσε  στην επίλυση  του επισφαλούς  δημογραφικού προβλήματος της χώρας, την ενίσχυση της οικονομίας , κάνοντας την  Γερμανία ένα ηθικό παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Επειδή όμως όλα τα σχέδια στην πράξη αποδεικνύονται, έτσι και η πλήρη και ολοκληρωτική αποτυχία αυτού του σχεδίου,  θα επαναφέρει την Γερμανία στην εποχή του μεσοπολέμου και των 50 εκατομμυρίων ανέργων.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger