Μια πολύ ισχυρή έκρηξη  σημειώθηκε στο κέντρο της Άγκυρας,  σε μικρή απόσταση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση  και το γραφείο του πρωθυπουργού με πληροφορίες να κάνουν λόγο για 5 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες με τις Αρχές να κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, ένα όχημα εξερράγη έξω από κοιτώνα στρατιωτών. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον στόχο της επίθεσης για το εάν, δηλαδή, στόχευε στρατιωτικό λεωφορείο ή κτίριο.

Κοντά στο σημείο της έκρηξης  βρίσκεται το αρχηγείο  του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τα αρχηγεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.

Το τουρκικό πρακτορείο Dogan κάνει λόγο για επίθεση με στόχο στρατιωτικό λεωφορείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που διερχόταν το στρατιωτικό βαν, εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Οι περίοικοι κάνουν λόγο για εκκωφαντικό ήχο που έγινε αισθητός ακόμα και σε κοντινές περιοχές, ενώ πλήθος πολιτών εγκατέλειψαν κοντινούς σταθμούς του μετρό.

Την ίδια στιγμή, αναφορές ήθελαν να σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν.

Στο σημείο έσπευσαν τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα, ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό: «Εξετάζουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με την έκρηξη» ενώ ακύρωσε το ταξίδι στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Την ίδια ώρα, τον αριθμό την θυμάτων, επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της Άγκυρας, Μεχμέτ Κιλιτσλάρ.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger