Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το σοκ που υπέστη ένας άντρας από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ο οποίος πλήρωσε μια ομάδα κακοποιών για να σκοτώσει τη γυναίκα του και τελικά, την είδε ολοζώντανη στην... κηδεία της!

Κι όμως, η ιστορία της Νοέλα Ρουκούντο, μιας Αφρικανικής η οποία τα τελευταία χρόνια ζει στην Αυστραλία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου και όσο απίστευτη κι αν φαντάζει, είναι αληθινή και μάλιστα μίλησε γι' αυτή στο BBC.

Η περιπέτεια της Νοέλα ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, όταν μαζί με τον σύζυγό της ταξίδεψε από τη Μελβούρνη στην πατρίδα της, το Μπουρούντι, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της αγαπημένης της γιαγιάς. Μετά την κηδεία η Νοέλα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ο σύντροφός της της πρότεινε να βγει για λίγο από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, προκειμένου να πάρει λίγο καθαρό αέρα.

Όμως, λίγα λεπτά αφότου βγήκε από το ξενοδοχείο, ένας ένοπλος άντρας εμφανίστηκε μπροστά της και αφού τη σημάδεψε με το όπλο του στο κεφάλι, της ζήτησε να τον ακολουθήσει.

«Μην ουρλιάξεις. Αν το κάνεις θα σε σκοτώσουν», της είπε και στη συνέχεια της έδεσε τα μάτια και την μετέφερε σε ένα άγνωστο μέρος με το αμάξι του. Εκεί, η Νοέλα άκουσε κι άλλους άντρες μαζί με τον ένοπλο που την απήγαγε και ένας από αυτούς της είπε: «Τι έκανες στον άντρα σου για να φτάσει στο σημείο να μας πληρώσει για να σε σκοτώσουμε;».

Τότε οι δράστες της αποκάλυψαν το σχέδιο του συζύγου της. Αρχικά εκείνη δεν τους πίστεψε αλλά όταν επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον άντρα της και η Νοέλα τον άκουσε να τους δίνει εντολή να την σκοτώσουν, δεν είχε άλλες αμφιβολίες.

«Ήξερα ότι ήταν βίαιος, αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει», είπε η Νοέλα στο BBC, μιλώντας για τον άντρα με τον οποίο ζούσε μαζί τα τελευταία 11 χρόνια.

Πώς, όμως, σώθηκε η Νοέλα;

Οι απαγωγείς της δεν ήθελαν να τη σκοτώσουν διότι δεν ήθελαν να εκτελούν γυναίκες, αλλά και γιατί γνώριζαν τον αδερφό της. Ωστόσο, της ξεκαθάρισαν ότι θα κρατούσαν τα χρήματα που τους είχε δώσει ο άντρας της και θα του έλεγαν ότι η επιθυμία του είχε γίνει πραγματικότητα.

Έπειτα από δύο ημέρες οι απαγωγείς ελευθέρωσαν τη γυναίκα, αφού της έδωσαν και όλα τα στοιχεία που ενοχοποιούσαν τον σύζυγό της, όπως τα τηλεφωνικά μηνύματα και την απόδειξη για την πληρωμή τους, ενώ της έκαναν δώρο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η Νοέλα, η οποία είναι μητέρα οκτώ παιδιών, ζήτησε τη βοήθεια της πρεσβείας της Κένυας αλλά και του Βελγίου προκειμένου να γυρίσει στην Αυστραλία,. Τελικά τα κατάφερε και μπόρεσε να επιστρέψει στη Μελβούρνη και να μείνει μακριά από τον σύζυγό της με τη βοήθεια του πάστορα της ενορίας της.

Ο σύζυγός της δεν έχασε χρόνο. Ειδοποίησε φίλους και συγγενείς ότι η Νοέλα είχε πεθάνει σε ένα τραγικό δυστύχημα και άρχισε να διοργανώνει την κηδεία της, ακόμη και αν δεν είχε τη σορό της.

Την ημέρα της κηδείας η Νοέλα κρύφτηκε σε ένα αμάξι έξω από το σπίτι της και περίμενε να φύγουν όλοι οι γνωστοί που είχαν συγκεντρωθεί για να την θρηνήσουν. Τελευταίος από το σπίτι βγήκε ο άντρας της. Μόλις τον είδε η Νοέλα πετάχτηκε από το όχημα και εκείνος την κοίταξε απλά με τρόμο.

«Είναι φάντασμα αυτό που βλέπω;», ρώτησε ο σύζυγός της, όπως αποκάλυψε η Νοέλα στο BBC και εκείνη του απάντησε: «Έκπληξη! Είμαι ζωντανή», ενώ στη συνέχεια του είπε ότι ήξερε τα πάντα για το δολοφονικό του σχέδιο.

Ο άντρας της ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο, ήταν αργά. Η Νοέλα τηλεφώνησε στην αστυνομία και μετά από αρκετές ανακρίσεις ο σύζυγός της παραδέχθηκε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλακή.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger