Ελεύθεροι με εγγύηση αφέθηκαν μετά τις σημερινές τους απολογίες οι κατηγορούμενοι για εκβιασμό Παναγιώτης Μαυρίκος και Χρήστος Φράγκου, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο Παναγιώτης Μουσσάς.

Οι απολογίες των Μουσσά, Μαυρίκου και Φράγκου ολοκληρώθηκαν και, στη συνέχεια, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν τα εξής:

- Προφυλακιστέος ο Παναγιώτης Μουσσάς
- Ελεύθεροι, με εγγύηση 50.000 ευρώ έκαστος και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, οι Παναγιώτης Μαυρίκος και Χρήστος Φράγκου. 

Τι υποστήριξαν στην απολογία τους 

Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται οι δημοσιογράφοι Τάκης Μουσσάς και Χρηστός Φράγκου καθώς και ο εκδότης  Παναγιώτης Μαυρίκος.

Ο τελευταίος μάλιστα ισχυρίζεται πως εν αγνοία του οι άλλοι χρησιμοποιούσαν το όνομα του στις   συνομιλίες τους.


Στο υπόμνημα που κατέθεσε απολογούμενος στον ανακριτή ο Π. Μουσσάς αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι η επικοινωνία και η διαλογοι ειναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και για εξασφάλιση διαφημιστικής ύλης στα έντυπα που συνεργαζόταν .

"Αρνούμαι τις βαρύτατες κατηγορίες ως απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες, οι οποίες στηρίζονται μόνο στη "μεθοδευμένη" μήνυση της μοναδικής μάρτυρα υποστηρίζει ο κατηγορούμενος ζητώντας να μην κριθεί προφυλακιστέος καθώς όπως λέει δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και έχει μόνιμη κατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του χαρακτήρισε θεμιτό να προσπαθεί να συγκεντρώνει διαφημιστική ύλη είτε από δημόσιο φορέα είτε από ιδιωτική επιχείρηση.


Σε ανάλογο πλαίσιο κινείται στην απολογία του και ο εκδότης της Ακρόπολης Π.Μαυρίκος.

"Ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης", αναφέρει στο υπόμνημά του υποστηρίζοντας ότι "είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ. Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν.

Είμαι εντελώς ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλουσα και τους δυο συγκατηγορούμενους μου.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger