Στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών της Χίου στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός έφτασαν σήμερα, Τρίτη (16/02/2016) οι πρώτοι 70 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πολίτης» της Χίου, στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες τους οδήγησαν στο εσωτερικό του κτηρίου προκειμένου να γίνει η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους. Κατά την είσοδο στελέχη του οργανισμού NRC τους παρέδωσαν τα χαρακτηριστικά βραχιολάκια με τον αριθμό τους ενώ τους προσφέρθηκε εμφιαλωμένο νερό. Στη συνέχεια κλήθηκαν να συμπληρώσουν δελτίο με τα στοιχεία τους ενώ τέλος στελέχη της Frontex προχώρησαν στην καταγραφή και στην ταυτοποίησή τους.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι το νέο hotspot είναι συνδεδεμένο με την ηλεκτρονική βάση προσωπικών δεδομένων των ευρωπαϊκών αρχών ώστε να αποφεύγεται η είσοδος στη χώρα ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για τρομοκρατία.

Με δεδομένο πάντως ότι το νέο κέντρο είναι χωρητικότητας 1.095 ατόμων, οι Αρχές εστιάζουν τον προβληματισμό τους κυρίως στην ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο τότε που οι μεταναστευτικές ροές αγγίζουν τις 2.500 έως 3.000 αφίξεις την ημέρα.


 newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger