ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ… Δημιουργείται Νέο Κόμμα… Θα Καταγγείλει τις Κυβερνήσεις που υπέγραψαν τα Μνημόνια

Τις διεργασίες για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα επιβεβαίωσε ο χθες ο Γιώργος Καρατζαφέρης απευθύνοντας εθνικό προσκλητήριο ενότητας σε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις του τόπου.

Μάλιστα δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Ελλάδα έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία, καθώς δεν μπορεί να αποφασίσει για τίποτε μόνη της, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας και των Βρυξελλών, τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος κατήγγειλε σχέδιο «αποεθνικοποίησης» και «αποχριστιανοποίησης» της χώρας, στη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση του κόμματος στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία προσχώρησε στον ΛΑΟΣ και ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος διατέλεσε γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Παρών ήταν ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, στον οποίο έκανε προσωπική αναφορά ο κ. Καρατζαφέρης και του ζήτησε να συνεχίσει να λέει αλήθειες, διότι σαν κι αυτόν θέλει ο λαός και όχι «πορφυρογέννητους».

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος ευλόγησε την βασιλόπιτα που κόπηκε στην αρχή της εκδήλωσης και στο σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι πηγαίνει όπου τον καλούν για να προσφέρει ελπίδα και αγάπη.
Τον κ. Καρατζαφέρη υποδέχθηκαν μέλη του κόμματος με αναμμένους πυρσούς και σειρήνες έξω από το συνεδριακό κέντρο. Η συγκέντρωση άρχισε με τον εθνικό ύμνο ενώ τα Χάλκινα της Γουμένισσας έπαιζαν το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» στη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Την ίδρυση νέου κόμματος επιβεβαίωσε ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατία» της Κυριακής λέγοντας ότι «Οσοι πιστεύουν στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» είναι ευπρόσδεκτοι» ενώ έκανε λόγο για έναν «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς». Ο στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είναι η κατάληψη του εθνικού πατριωτικού χώρου, κάτι που θα επιτευχθεί «εάν μπολιάσουμε την ορμή και τη μαχητικότητα μίας αναδυόμενης γενιάς πατριωτών πολιτικών με τις εμπειρίες και τις γνώσεις ώριμων πολιτικών».

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ 5

Σύμφωνα με την εφημερίδα στο νέο κόμμα θα συμμετέχουν οι εξής:
– Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με το ΛΑΟΣ. Ο βετεράνος πολιτικός ξέμπλεξε με τις δικαστικές εκκρεμότητες που είχε και σήμερα σε εκδήλωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει την «επανεκκίνηση του πατριωτικού χώρου»
– Ο Τάκης Μπαλτάκος πρώην γ.γρ. της κυβέρνησης Σαμαρά και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ.Μπαλτάκος παλεύει εδώ και ένα χρόνο περίπου την ίδρυση κόμματος και είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των όσων συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο νέο κόμμα.
-Ο Χρήστος Ζώης με το κόμμα του ΝΕΑ ΜΕΡΑ. Ο πρώην υπουργός ήδη έχει δώσει εντολή να ενεργοποιηθεί το γραφείο του στη Λάρισα όπου πολιτεύεται.
-Ο Βασίλης Καπερνάρος με το σχηματισμό «Ρίζες» που έχει ιδρύσει πρόσφατα.
– Ο Νίκος Νικολόπουλος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο προσκλητήριο της λαϊκής δεξιάς.
-Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με το»Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης» (ΠΑΤΡΙΔΑ)
– Ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Χρήστος Χριστίδης , πρόεδρος του κόμματος των αποστράτων που είχε κατέβει στις ευρωεκλογές και είναι ο μεσολαβητής ανάμεσα στους πολιτικούς του σχήματος και τους στρατιωτικούς.

Από το νέο κόμμα θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει συνεργασία και με το Φαήλο Κρανιδιώτη ο οποίος με το ύφος των απαντήσεων που έδωσε μετά τη διαγραφή του , φάνηκε ότι είναι έτοιμος για ένα επόμενο βήμα με νέο κόμμα αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς.
Κρούση έχει γίνει και στον πρώην υπουργό κ.Βύρων Πολύδωρα που έχει το κόμμα ΕΠΑΛ, αλλά ο βετεράνος πολιτικός διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με την απήχηση του εγχειρήματος.





Δημοσίευση σχολίου

Blogger