Αφορμή για τη σημερινή μας αποκάλυψη στάθηκε η χθεσινή αερομαχία που απέδειξε τις ικανότητες των Ελλήνων χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας μας κι ακόμα, οτι η ζωή των ηρωικών αεροπόρων μας είναι δεμένη με αίμα, ιδρώτα και κηροζίνη…

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ενας ακρως απόρρητος φάκελλος της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε εκπονηθεί στη «Φωλιά των Μιράζ» στο Πολεμικό αεροδρόμιο της Τανάγρας θα επαιρνε σάρκα και οστά… Αυτή η πιο ηρωική ομως σελίδα των Ελλήνων πιλότων εμεινε στα χαρτιά, δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί και τελικά ξεχάστηκε σε κάποια σκονισμένα συρτάρια…

Θα δημιουργείτο μια επίλεκτη μοίρα στη Σκύρο με πρωταγωνιστές θρυλικούς Ελληνες πιλότους των Μιράζ F-1 οι οποίοι
– θα ακολουθούσαν ενα ιδιαίτερα σκληρό κι επίπονο πρόγραμμα ασκήσεων στο Αιγαίο
– Θα μιλούσαν την Τουρκική γλώσσα
– Θα φορούσαν στολές με διακριτικά Τούρκων πιλότων
– Θα ετρωγαν Τουρκικα φαγητά και θα εντρυφούσαν στις γεύσεις της Ανατολής
– Θα πιλοτάριζαν τα Ελληνικά μαχητικά με τρόπο σαν αυτόν που είχαν διδαχθεί στις αεροπορικές ακαδημίες οτι πιλοτάρουν οι Τούρκοι πιλότοι αλλά στο τέλος θα αποδείκνυαν την Ελληνική υπεροχή.
– Θα προσπαθούσαν να αποκτήσουν Τουρκική νοοτροπία σε πολλά ζητήματα

Κι ολα αυτά με κεντρικό στόχο να «μπούν στο πετσι» ενός ιδιαίτερου ρόλου και να αντιμετωπίζουν τους γείτονες πιλότους οχι μόνον με την επιτυχία και το αξιόμαχο που διαθέτουν αλλά και με την απόλυτη βεβαιότητα της σφοδρής αντίδρασης γνωρίζοντας τις θεατές και τις αθέατες πλευρές του εχθρού.

Το σχέδιο ονομάστηκε «Λεωνίδας» και οι πρώτοι που θα μετείχαν στο πρόγραμμα καθήλωσης του εχθρού στα ραντάρ των αεροσκαφών θα ηταν επίλεκτοι αξιωματικοί με πολλές ωρες πτήσης στα μαχητικά που το ονομά τους είχε γίνει πλέον θρύλος στη μεγάλη οικογένεια των Ελλήνων χειριστών της Π.Α. Ενας απο τούς «πρωταγωνιστές» αυτού του παράτολμου εγχειρήματος ηταν ο τότε αντισμήναρχος Μπ. Μακρογιάννης -ενα γεράκι που αντρώθηκε στη φωλιά των Μιράζ και διετέλεσε διοικητής Επιχειρήσεων στα συγκεκριμμένα αεροσκάφη που μέχρι τότε -πριν παραληφθούν τα μαχητικά τρίτης γενιάς- ησαν τα καλύτερα πολεμικά αεροπλάνα που είχαν αποδείξει τιες ικανότητες των ηρωικών Ελλήνων χειριστών στον …κυνηγότοπο του Βορείου Αιγαίου.

Το σχέδιο «Λεωνίδας» δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί και παρέμεινε ενα απο τα πιο παράτολμα σχέδια της Π.Α για σκληρούς αντρες που ηθελαν να δείξουν οχι μ όνο τις ικανοτητες τους αλλά και να διώξουν οσους επιβουλεύονται την Ελληνική επικράτεια.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger