Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν πληροφορίες σχετικά με ένα έγγραφο που ονομάζεται «σχέδιο Μέρκελ». Ασχολείται με τη μεταφορά των "προσφύγων" από την Τουρκία προς τη Γερμανία και, για την εύρεση εθελοντικών συμμάχων για τη Γερμανία, λαμβάνοντας μέρος σε μια καταγραφή των ποσοστώσεων.

... Από τις αρχές του Οκτωβρίου, 2015,  υπάρχει αυτό το  ασυνήθιστο έγγραφο, που τιτλοφορείται ως «σχέδιο Μέρκελ».

Ενδιαφέρον είναι ότι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν πλήρως ενημερωμένος για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τους "Πρόσφυγες" και, συνέστησε μάλιστα μια διαδικασία που είναι σχεδόν ακριβώς ίδια με το λεγόμενο "σχέδιο Μέρκελ" .

Το περιεχόμενο του προαναφερθέντος εγγράφου σχετίζεται με τα ακόλουθα βασικά στοιχεία:

- Η Γερμανία θα παραλάβει  500 000 "πρόσφυγες' από τη Συρία μέσω της Τουρκίας
- Η Γερμανία θα στηρίξει την Τουρκία και να βοηθήσει να πάρει το 2016 ελεύθερο καθεστώς βίζας για την  ΕΕ

Ιστορικό του "σχεδίου Μέρκελ":

Ο συγγραφέας του"σχεδίου Μέρκελ"  φέρεται να είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας (ESI), χωρίς αυτό να ακούγεται πολύ θετικό
Αυτή η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας(ESI), Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας που περιγράφεται ως  μη κερδοσκοπικό ερευνητικό ινστιτούτο, είναι μια δεξαμενή σκέψης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία έχει γραφεία στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, την Κωνσταντινούπολη και τη Βιέννη.

Ως ιδρυτικά μέλη της ESI είναι ισχυροί διεθνείς οργανισμούς, μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς και ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Ροκφέλερ, το Robert Bosch Stiftung και το Γερμανικό Ταμείο Marshall. 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε: το Open Society Institute και τον αμφιλεγόμενο πολυ-δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Δείτε το περιβόητο έγγραφο με την ονομασία"σχέδιο Μέρκελ"
εδώ και περισσότερα στοιχεί εδώ


Δημοσίευση σχολίου

Blogger