Ενα περιστατικό βιασμού ανήλικης μέσα σε ψυχιατρική κλινική στη Σουηδία, συγκλονίζει τη χώρα. 

Ο Αφγανός μετανάστης Ali Bahmani, είχε φθάσει στην Σουηδία το περασμένο Φθινόπωρο χωρίς διαβατήριο ή άλλα έγγραφα δηλώνοντας ότι είναι 16 ετών και για άγνωστους λόγους νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική ανηλίκων στη Στοκχόλμη. Εκεί, τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα, βίασε μια 15χρονη ψυχικά ασθενή. 

Εκείνο το βράδυ του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Αφγανός εκμεταλλεύτηκε την ολιγόλεπτη απουσία του προσωπικού και επιτέθηκε στη νεαρή α με την οποία έβλεπε μαζί τηλεόραση. Οταν επέστρεψαν οι άνθρωποι της κλινικής βρήκαν την 15χρονη με κατεβασμένο παντελόνι και να κλαίει. 

Ο νεαρός μετανάστης αρνήθηκε την πράξη του λέγοντας ότι θεώρησε ότι η 15χρονη συναίνεσε στη σεξουαλική επαφή, αφού «δεν μίλησε καθόλου κατά την διάρκεια του σεξ». Η 15χρονη υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον νεαρό και ότι απλά είχαν ανταλλάξει μαζί κάποιες κουβέντες στα αγγλικά. 

Ο Αφγανός υπεβλήθη σε ψυχιατρική αξιολόγηση μετά την πράξη του και κλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική. Μάλιστα, οι ειδικοί διαπίστωσαν από τα δόντια του ότι έλεγε ψέματα όσον αφορά στην ηλικία, αφού δεν ήταν 16 ετών, αλλά 19 ετών και δυο μηνών. Το δικαστήριο αποφάσισε την απέλασή του και του απαγόρευσε την είσοδο στην Σουηδία μέχρι το 2026. Παράλληλα, του επιδίκασε αποζημίωση στο θύμα, ύψους 12.000 ευρώ


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger