Ευλόγησον στη Λέσβο με τους Τούρκους να μην καταλαβαίνουν τίποτα. Συνεχίζουν σαν “δαιμονισμένοι” να προκαλούν ,περιφρονώντας τους πάντες και τα πάντα και επιδιώκοντας την κλιμάκωση.

Την ώρα που ο Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρίσκονταν στη Λέσβο προσπαθώντας να στείλουν μήνυμα ειρήνης. τουρκικό περιπολικό σκάφος παραραβίαζε για ακόμη μια φορά χωρικά ύδατα στις Οινούσσες! Επί ώρες ο τούρκος κυβερνήτης αρνούνταν να αποχωρήσει παρά το συνεχές “πρέσινγκ” που υπέστη από σκάφος του ΠΝ! Κανονιοφόροι του Στόλου που αποπλέουν από …τα θεωρούμενα από τη Τουρκία αποστρατικοποιημένα νησιά (!!!) παρακολουθούν τις προκλήσεις των Τούρκων από κοντά.

Είναι χωρίς προηγούμενο η επιμονή των Τούρκων στις προκλήσεις και στην Αθήνα ανοιχτά πλέον κάποιοι μιλούν για την αναπόφευκτη κλιμάκωση που έρχεται, όπως αναφέρει το στρατιωτικό ενημερωτικό πόρταλ militaire.gr.


Eν τω μεταξύ κλιμάκωση υπάρχει και στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας μετά τα όσα είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Οι τουρκικές αρχές δεν πολεμούν καν τους ισλαμιστές αλλά εργάζονται μαζί δίπλα-δίπλα» είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε ότι η τωρινή τουρκική ηγεσία συνεργάζεται μαζί τους. Στην πραγματικότητα υπάρχει εμφύλιος πόλεμος στην ΝΑ Τουρκία. Προσπαθούμε να το αγνοήσουμε αλλά η διεθνής κοινότητα προσποιείται ότι δεν υπάρχει αλλά είναι μια πραγματικότητα. Επιπλέον χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό, πυροβολικό κτλ ενώ τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται στην Τουρκία σχεδόν κάθε εβδομάδα».

«H Ρωσία θεωρεί την Τουρκιά φίλο αλλά υπάρχουν προβλήματα με κάποιους συγκεκριμένους πολιτικούς των οποίων την συμπεριφορά θεωρούμε ακατάλληλη και κατάλληλα απαντάμε σε αυτήν» τόνισε με νόημα. Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι διακοπές στην Τουρκία είναι επικίνδυνες και δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για τους Ρώσους πολίτες.
Ταυτόχρονα η 12χρονη Kuznetsova Varya ρώτησε τον Ρώσο πρόεδρο «ποιον θα έσωζε πρώτον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αν και οι δύο πνίγονταν τον Ποροσένκο ή τον Ερντογάν;»
«Varya με φέρνεις σε δύσκολη θέση. Δεν ξέρω τι να απαντήσω», αποκρίθηκε ο Β.Πούτιν.

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «αν κάποιος αποφασίσει να πνιγεί από μόνος του, τότε είναι αδύνατο να σωθεί».

«Αλλά βέβαια θα προσέφερα ένα χέρι βοηθείας σε οποιονδήποτε το ζητούσε», συμπλήρωσε με νόημα.

Mετά τις δηλώσεις αυτές ο Ρ.Τ.Ερντογάν φανερά εκνευρισμένος απαγόρευσε την πρόσβαση στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik το οποίο μετέτρεπε το περιεχόμενό του και στα τουρκικά.


Συνεχίζοντας την τακτική καταστολής της ελευθερίας του τύπου η τουρκική κυβέρνηση δικαιολόγησε την απόφαση της λέγοντας πως πρόκειται «για διοικητικά μέτρα».


«Μετά από τεχνική ανάλυση και λαμβάνοντας υπόψιν τον τόμο Nr. 5651, έχουν ληφθεί διοικητικά μέτρα για αυτό το site, το sputniknews.com, σύμφωνα με την απόφαση Nr. 490.05.01.2016.-56092 με ημερομηνία 14/04/2016 της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνιών» αναφέρει το μήνυμα που βγάζει.


Χαρακτηριστικό είναι ότι το Sputnik News δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση αυτή της τουρκικής κυβέρνησης σύμφωνα με τον αρχηγό του τουρκικού γραφείου Tural Kerimov.




«Δεν λάβαμε ειδοποιήσεις, προειδοποιήσεις ή άλλα μηνύματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Δεν λαμβάνεται καμία επικοινωνία από την στιγμή του μπλοκαρίσματος» είπε ο Kerimov.

«Η πρόσβαση στο site του Sputnik στην Τουρκία έχει μπλοκαριστεί από κινητά και υπολογιστές χωρίς VPN».

Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις γι αυτή την απόφαση, το Τμήμα Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνιών απάντησε ότι:

«Είναι ήδη αργά και δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος διαθέσιμος, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό το θέμα αλλά θα σχολιάσουμε αργότερα…»

Σύμφωνα με πληροφορίες η δυνατότητα πρόσβασης ξεκίνησε στις 7:50 PM τοπική ώρα και η πρόσβαση μπλοκαρίστηκε μόλις ο Πρόεδρος της Ρωσίας έκανε δηλώσεις για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

«Η απόφαση του τουρκικού τμήματος τηλεπικοινωνιών να μπλοκάρει την πρόσβαση στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik είναι καθαρό σημάδι λογοκρισίας και έλειψη ελευθερίας του λόγου στην χώρα. Η απόφαση αυτή μοιάζει εξοργιστική καθώς αρκετές μέρες πριν το Sputnik είχε βραβευθεί από την Ένωση Δημοσιογράφων στην Τουρκία» είπε η διευθύντρια του Sputnik, Margarita Simonyan.

Από την πλευρά του, το τμήμα Τηλεποικινωνιών της Τουρκίας είπε ότι το μπλοκάρισμα της πρόσβασης θεωρείται προσωρινό μέχρι την τελική απόδαση του δικαστηρίου.

«Η διαδικασία έγινε σύμφωνα με τον νόμο γιατί υπήρχαν πληροφορίες που έρχονταν σε αντίθεση με αυτό και η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο όπου θα παρθεί η τελική απόφαση ή θα ανοίξει ξανά το site ή θα παραμείνει κλειστό» τόνισε.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον OSCE, Alexander Lukashevich, εξέφρασε την άποψη ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν διαλύει την κοινωνία στην χώρα του.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger