Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών, σημειώθηκαν πέντε μεγάλοι σεισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλούς να φοβούνται ότι ένας ακόμα μεγαλύτερος θα χτυπήσει τον πλανήτη.


Ένας μεγάλος σεισμός 7,4 βαθμών χτύπησε χθές Παρασκευή την Ιαπωνία εκ νέου. Αυτός ήταν ο πέμπτος μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και τα καταστροφικά σενάρια από «συνωμοσιολόγους» δίνουν και παίρνουν. Το κακό όμως σενάριο δεν προέρχεται μόνο από αυτούς αλλά και από διακεκριμένους επιστήμονες, όπως έναν εξέχων σεισμολόγο που δήλωσε ότι «καταστροφικοί μέγα σεισμοί» θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τους μεγάλους σεισμούς που σημειώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες.

Ο σεισμολόγος Roger Bilham του Πανεπιστημίου του Κολοράντο σε άρθρα του σε πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο προειδοποιούσε ότι «με τις σημερινές συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν τουλάχιστον τέσσερις σεισμούς μεγαλύτερους από 8.0 βαθμούς σε μέγεθος». Εάν οι προβλέψεις του είναι ακριβής, ο πλανήτης μας θα μπορούσε να είναι στο χείλος μιας σειράς έντονων φυσικών καταστροφών, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα όπως το endoftheamericandream.com.

Αν ένας τέτοιος σεισμός μεγέθους 8,0 βαθμών χτυπήσει μια πυκνοκατοικημένη περιοχή θα ήταν μια καταστροφή ιστορικών διαστάσεων. Αν επρόκειτο να χτυπήσουν τέσσερις τέτοιο σεισμοί, όπως ο Roger Bilham ισχυρίζεται, τότε τα αποτέλεσμα θα είναι ένας απόλυτος εφιάλτης. Για να μην μιλήσουμε αν χτυπηθεί από σεισμό μεγαλύτερο των 8,0 βαθμών…

Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ένας σεισμός μεγέθους 8.0 θα είναι πολλές φορές μεγαλύτερος από τους δίδυμους σεισμούς που έπληξαν την Ιαπωνία.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger