Είναι η στιγμή που ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω δύο πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης να κλέβουν ψάρια από το ιχθυοτροφείο της επιχείρησης “Σιδηρόπουλος Κυριάκος” το οποίο βρίσκεται περίπου 200-300 μέτρα από τον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων.

Τις τελευταίες εβδομάδες μια ομάδα περίπου 10 προσφύγων, από τους 700 Σύριους και λίγους Ιρακινούς που φιλοξενούνται συνολικά στην Καρβάλη, έχουν επανειλημμένα παραβιάσει τον χώρο της ιδιωτικής επιχείρησης κλέβοντας λαβράκια και τσιπούρες τις οποίες πιάνουν είτε ρίχνοντας τελάρα είτε χρησιμοποιώντας καμάκια.



Σύμφωνα με πληροφορίες τα ψάρια δεν μεταπωλούνται αλλά απλά χρησιμοποιούνται από τους πρόσφυγες ως φαγητό για τους ίδιους.

Το γεγονός βέβαια ότι οι πρόσφυγες δεν στερούνται σε καμμία περίπτωση φαγητό από τη διαμονή τους στο εκθεσιακό κέντρο καθώς από τον δήμο Καβάλας τους προσφέρονται 4 με 5 γεύματα την ημέρα, δείχνει ότι οι συγκεκριμένοι κλέβουν τα ψάρια απλά για να εμπλουτίσουν…το μενού!

Οι υπεύθυνοι του ιχθυοτροφείου έχουν κάνει επανειλημμένα παράπονα στην αστυνομία όμως δεν έχουν προβεί ακόμη σε επίσημη καταγγελία, στην οποία και θα προχωρήσουν εάν οι κλοπές συνεχιστούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Off The Record, η τήρηση μιας μεγάλης ελαστικότητας όσον αφορά την παραβατικότητα προσφύγων και μεταναστών αποτελεί προς το παρόν την γραμμή της κυβέρνησης για να αποτραπεί η έξαρση επεισοδίων.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger