Δραματική αλλαγή του δόγματος στην Ανατολική Ευρώπη από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ από «διασφάλιση» σε «αποτροπή», προπαγανδίζοντας εναντίον της «κακιάς» Ρωσίας.


Ένα μήνα μόλις από τις εμπρηστικές δηλώσεις του διοικητή των νατοϊκών δυνάμεων της Ευρώπης, του Αμερικανού στρατηγού Philip Breedlove, που απείλησε ευθέως την Ρωσία με στρατιωτική επίθεση εναντίον της, ήρθε η είδηση ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν σε μόνιμη βάση μία ταξιαρχία τεθωρακισμένων, εκ περιτροπής στην Ανατολική Ευρώπη από τον Φεβρουάριο του 2017, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αποτραπεί, έτσι όπως λένε, το ενδεχόμενο μιας ρωσικής επίθεσης.

«Οι ανανεώσεις (των στρατευμάτων) θα είναι διαρκείς, επιτρέποντας μια αδιάκοπη παρουσία τεθωρακισμένων και μία βελτίωση της εκπαίδευσης και των ασκήσεων με τους συμμάχους» του ΝΑΤΟ, δήλωσε η Λάουρα Σιλ, μία εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου.

Θα υπάρξει μια «συνεχής παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη μιας ταξιαρχίας τεθωρακισμένων» υπογράμμισε η ίδια, δείχνοντας εμμέσως πλήν σαφώς, ότι η αλλαγή του δόγματος «διασφάλισης» της Ανατολικής Ευρώπης, έχει μετατραπεί σε «αποτροπή» μιας στρατιωτικής επίθεσης από την Ρωσία.

Τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για πόλεμο με την Ρωσία αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Ας δούμε τι έλεγε ο Αμερικανός στρατηγός Philip Breedlove, διοικητή των νατοϊκών δυνάμεων της Ευρώπης: «το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να πολεμήσει κατά της Ρωσίας και ότι αν χρειαστεί δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε πολεμική αναμέτρηση με ότι και αν αυτό συνεπάγεται.»

Ο Αμερικανός στρατηγός χαρακτήρισε την Ρωσία σαν τον κύριο εχθρό του ΝAΤΟ και για τον λόγο αυτό και επειδή η Ρωσία όπως ισχυρίστηκε, αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για μια πολεμική σύγκρουση με τους Ρώσους.

Από την άλλη η Ουάσιγκτον είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο τη βούλησή της να τετραπλασιάσει τον 2017 τις δαπάνες που προορίζονται για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στο ποσό των 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δείχνοντας έτσι ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε μια επιστροφή της πλήρης άνθησης του ψυχρού πολέμου.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger