Στα παλιά τους τα παπούτσια γράφουν οι Τούρκοι τις έντονες διαμαρτυρίες της Αθήνας και συνεχίζουν το μπαράζ προκλήσεων πάνω από το Αιγαίο. 
Το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ντύθηκε στα χακί από τα ξημερώματα και διέταξε «άσκηση πολεμικής ετοιμότητας», με πεδίο δράσης την περιοχή της Ειδομένης αλλά και το βορειοανατολικό Αιγαίο αλλά και ότι το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε έντονα διαβήματα δεν πτόησε την τουρκική πλευρά. Προχώρησαν και σήμερα (14/04/2016) σε νέο μπαράζ παραβιάσεων του FIR Αθηνών, απαντώντας με αυτό τον απίστευτα προκλητικό τρόπο, στην ελληνική άσκηση ετοιμότητας που διεξάγεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι το ΓΕΕΘΑ, «δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, εισήλθαν στις 11:32 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου και πραγματοποίησαν τις ακόλουθες υπερπτήσεις:

• την 11:33, πάνω από τις Οινούσσες, στα 22.000 πόδια
• την 11:41, πάνω από την Παναγιά, στα 26.000 πόδια
• την 11:46, πάνω από την Παναγιά, στα 26.000 πόδια
• την 11:50, πάνω από την Παναγιά, στα 25.500 πόδια
• την 11:53 πάνω από την Παναγιά, στα 26.000 πόδια
• την 12:19 άνωθεν ν. Οινουσσών στα 34.000 πόδια

Τα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 12:20 βόρεια της Χίου. Τα δύο αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Σημειώνεται ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε άσκηση ετοιμότητας, ενώ διατάχθηκε η άμεση ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης «Δ» στον βόρειο τομέα καθώς και της αεράμυνας στην περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών.

Την τελευταία εβδομάδα, τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποιούν διαρκείς υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, προκαλώντας ένα διαρκές και αναίτιο σκηνικό έντασης, με αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που στο Αιγαίο έχει καταπλεύσει η δύναμη του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο και την παρατήρηση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα κι ενώ η Άγκυρα υποτίθεται πως θα έπρεπε να ασχολείται περισσότερο με την ανάσχεση του ρεύματος των παράτυπων μεταναστών, στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ΕΕ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger