Η Τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται αμείωτη τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι Τούρκοι πραγματοποιούν διαρκώς υπερπτήσεις πάνω επάνω από το Αιγαίο και συγκεκριμένα τις Οινούσες. Επιπλέον, έχει ανοίξει και νέο μέτωπο με τα Σκόπια, λίγο μετά την παραβίαση των ελληνικών συνόρων, η οποία έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες.
Έτσι λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος έδωσε εντολή για άσκηση πολεμικής ετοιμότητας, η οποία θα λάβει χώρα στην Ειδομένη και το βορειανατολικό Αιγαίο. Βέβαια, οι υπερπτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο αποτελούν εφαρμογή του σχεδίου Suga, το οποίο είχε επαναληφθεί το 2003, όταν οι Τούρκοι αμφισβήτησαν την ελληνική κυριαρχία δεκάδων ελληνικών νησιών. Η "άσκηση" αυτή, στην ουσία αποτελεί επιστράτευση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν πρόκειται δηλαδή για άσκηση,  αλλά για προετοιμασία πολέμου.
Έτσι λοιπόν, ενεργοποιήθηκε το Τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης "Δ", το οποίο ανήκει στον Βόρειο Τομέα. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει και τη διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας, αλλά και την ανάπτυξη ενός τμήματος καταδρομών στο Κιλκίς.
Επίσης έχει δοθεί διαταγή για ενεργοποίηση της Αεράμυνας των Νησιών του Βορείου Αιγαίου, ενώ παράλληλα τα πλοία του Πολεμικού πλέουν στα όρια και οπλισμένα, έτοιμα για παν ενδεχόμενο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
“Στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητος, πρωινές ώρες της Πέμπτης 14 Απριλίου 2016, διετάχθη ενεργοποίηση τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης “Δ” βορείου τομέα καθώς και αεράμυνας περιοχής Χίου-Οινουσσών”.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger