«Πεθαίνεις να μάθεις» τι γίνεται στο Αιγαίο… Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το νησί της Ρόδου εδώ και αρκετό, ύστερα από τις δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Μαρίεττα Παπαβασιλείου.

Η Ρόδος είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία εισόδου των «προσφύγων» στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται πως έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο των Τούρκων, οι οποίοι έχουν στείλει στην ευρύτερη περιοχή υποβρύχια, επιχειρώντας στην ουσία να δυναμιτίσουν το κλίμα.

Η κ. Παπαβασιλείου αναφέρει πως μπορεί να έχει μείνει σταθερός ο αριθμός των τουριστικών κρατήσεων, αλλά πιθανότατα θα συνεχιστούν κανονικά οι ροές στο νησί, προκαλώντας έτσι πρόβλημα στην οικονομία.

Επιπλέον υπάρχουν φόβοι πως δε θα αποφευχθεί εν τέλει η σύγκρουση με τους Τούρκους στην ευρύτερη περιοχή, καθώς οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Άλλωστε,σε προηγούμενο άρθρο του voicenews.gr, το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, αφού έχει στείλει στην περιοχή των Δωδεκανήσων τα υποβρύχια «Τρίτων» και «Αμφιτρίτη».

Γενικότερα λοιπόν έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός στα Δωδεκάνησα, στα οποία ενδέχεται η κατάσταση να βγει με ευκολία εκτός ορίων.

Έτσι κερδίζει η Αυστρία εις βάρος της Ελλάδας…



Κορυφαία χρονιά για τον τουρισμό χαρακτηρίστηκε το 2015 για την Αυστρία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εκδόθηκαν από την επίσημη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Έτσι λοιπόν, την ώρα που η Αυστρία έκλεινε την πόρτα στο κυριότερο πρόβλημα της Ευρώπης και της Ελλάδας, το προσφυγικό, κατέγραψε αύξηση στις αφίξεις, οι οποίες ξεπέρασαν τα 27 εκατομμύρια.

Καταγράφηκε ρεκόρ τουριστικών εσόδων από ξένους τουρίστες, ενώ τα έσοδα ξεπέρασαν τα 16,5 δις ευρώ. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων 20 ετών.

Από τα 9 ομόσπονδα κρατίδια, το Τιρόλο συγκέντρωσε τους περισσότερους ξένους τουρίστες, δεύτερο ήταν το Σάλτσμπουργκ και τρίτη η Βιέννη.

Το προσφυγικό έπληξε αισθητά τον τουρισμό των κρατών που επηρεάστηκαν, αλλά εκείνα που γύρισαν την πλάτη στο πρόβλημα κλείνοντας τα σύνορα, είδαν αύξηση στον τομέα του τουρισμού.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger