Ελεύθερη αφέθηκε και βρίσκεται ήδη εν πτήσει προς την Ουκρανία η  κρατούμενη στη Ρωσία πιλότος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Νάντια Σαβτσένκο.

Απελευθερώθηκε κατά πληροφορίες  στο πλαίσιο συμφωνίας για την ανταλλαγή της πιλότου με δύο Ρώσους που κρατούνταν στο Κίεβο. Επίκεινται επίσημες ανακοινώσεις διά στόματος του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο.

Αξιωματούχοι κοντά στη διαπραγμάτευση επιβεβαίωσαν την αποφυλάκιση της πιλότου και την επιστροφή της στην Ουκρανία, ενώ επίκειται επίσημη ανακοίνωση διά στόματος του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσνέκο το μεσημέρι.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο αφότου αιχμαλωτίστηκε η Ουκρανή πιλότος καταδικάστηκε τον Μάρτιο από ρωσικό δικαστήριο σε κάθειρξη 22 ετών. Η Σαβτσένκο θεωρείται ηρωίδα στην Ουκρανία και εγκληματίας στη Μόσχα, η οποία την κατηγορεί για εκτόξευση όλμων που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε δύο Ρώσους δημοσιογράφους.

Η Σαβτσένκο αφέθηκε ελεύθερη με αντάλλαγμα την απελευθέρωση δύο Ρώσων οι οποίοι κρατούνταν στην Ουκρανία. Οι δύο Ρώσοι έχουν ήδη επιστρέψει.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger