Με την βοήθεια σύγχρονων τεχνικών, της αναγεννητικής βιολογίας, της γνωστικής νευροεπιστήμης και της κλινικής ανάνηψης, Αμερικανοί επιστήμονες ευελπιστούν να κάνουν αυτό που στην ιατρική αποκαλούν «μη αναστρέψιμη κατάσταση», «αναστρέψιμη»
Δύο εταιρείες στις ΗΠΑ, η Bioquark Inc και η Revita Life Sciences κατόρθωσαν πρόσφατα να πάρουν άδεια από τις αρμόδιες αρχές για να κάνουν δοκιμές με στόχο να επαναφέρουν τους νεκρούς στην ζωή. Και μπορεί αυτό εκ πρώτης όψεως να ακούγεται απραγματοποίητο και ουτοπικό, αλλά οι επιστήμονες των δύο εταιρειών ισχυρίζονται ότι απλά θα πειραματιστούν να επαναφέρουν στην ζωή έναν νεκρό ανθρώπινο εγκέφαλο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους, αλλά ισχύει για τα ψάρια και τα αμφίβια.
Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι αυτό που το ιατρικό κατεστημένο αποκαλεί «μη αναστρέψιμη κατάσταση», είναι κάτι που μπορεί να αναστραφεί και υποστηρίζουν ότι, όταν ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι νεκρός, ένας άνθρωπος μπορεί ακόμα να έχει πυρετό, οι ορμόνες του οργανισμού του βρίσκονται σε ισορροπία, η λειτουργία της πέψης εξακολουθεί να υφίσταται, το αίμα κυκλοφορεί και ακόμα, μια γυναίκα εγκεφαλικά νεκρή έχει την δυνατότητα να κυοφορεί και να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.
Βασιζόμενοι στην παραπάνω λογική οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών δήλωσαν ότι η ιατρική επιστήμη μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλά για να κρατήσει τους ανθρώπους στην ζωή, αλλά δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το να τους επαναφέρει στην ζωή, όταν αυτοί είναι εγκεφαλικά νεκροί.
Ο Ira S. Pastor, διευθύνων σύμβουλος της Bioquark Inc δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι πολύ ενθουσιασμένη με την σχετική άδεια που έλαβε και υποστήριξε ότι με την βοήθεια της αναγεννητικής βιολογίας, της γνωστικής νευροεπιστήμης και της κλινικής ανάνηψης, οι επιστήμονες θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν τομείς που μέχρι σήμερα ήταν απρόσιτοι για την ιατρική επιστήμη. Οι Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι και αν ακόμα δεν επαναφέρουν νεκρούς στην ζωή, θα μπορέσουν να βοηθήσουν ασθενείς που πάσχουν από εκφυλιστικές ασθένειες, όπως είναι το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.
Οι πρώτες επιστημονικές δοκιμές θα διεξαχθούν σε νοσοκομείο της Ινδίας.
ΠΗΓΗ
Δημοσίευση σχολίου
Blogger Facebook