Η κυβέρνηση δεν είναι ο βασικός υπεύθυνος για το κατάντημα της χώρας μας – η οποία βαδίζει προς τη χρεοκοπία και το παράλληλο νόμισμα, πανηγυρίζοντας για μία συμφωνία που θα την καταστήσει εξαθλιωμένη αποικία της Γερμανίας! Ακόμη χειρότερα, χωρίς καν την υπόσχεση της αναδιάρθρωσης του χρέους – αφού οι αποφάσεις έχουν μετατεθεί για το 2018, με την προϋπόθεση όμως της επιτυχίας ενός ακόμη προγράμματος λιτότητας που είναι φύσει αδύνατον να επιτύχει (άρθρο). Εάν όμως αποτύχει, η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία είναι δεδομένη – ενώ, εάν πετύχει, τότε είναι εγγυημένη η σκλαβιά της Ελλάδας στο διηνεκές, αφού δεν θα συζητηθεί η διαγραφή μέρους του χρέους, αλλά η επιμήκυνση της αποπληρωμής τους.  
Δεν είναι υπεύθυνα ούτε τα άλλα πολιτικά κόμματα, για την απίστευτη ανεπάρκεια και ανικανότητα τους να προτείνουν μία εναλλακτική λύση, υιοθετώντας ουσιαστικά την ίδια συνταγή των μνημονίων με την κυβέρνηση, ελλείψει μίας δικής τους πρότασης –  δήθεν με ένα άλλο μείγμα μέτρων, παρά το ότι γνωρίζουν πως όλα τα μέτρα προκαλούν ύφεση σε μία χώρα που έχει καταστραφεί πια εντελώς η οικονομία της, ενώ λύσεις υπάρχουν.  
Υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί οι ικανοί Έλληνες, είτε επιστήμονες, είτε πολιτικοί, οι οποίοι δεν έχουν το θάρρος να ασχοληθούν με την Πολιτική – παρά το ότι γνωρίζουν πως αυτός που δεν ενδιαφέρεται για τα κοινά είναι αχρείος και άχρηστος Πολίτης, δειλός, παθητικός, ανεύθυνος και ευθυνόφοβος τόσο κατά το Θουκυδίδη, όσο και κατά τον Αριστοτέλη (κατά τον Πλάτωνα παρακάτω).

Ανεξάρτητα όμως από αυτά, δεν μπορεί παρά να εκνευρίζεται κανείς ακούγοντας την κυβέρνηση να ισχυρίζεται πως υιοθέτησε λιγότερα μέτρα λιτότητας από τους προκατόχους της! Η αιτία είναι το ότι, κοροϊδεύει με θράσος τους Έλληνες, αφού τα μέτρα αυτά είναι επί πλέον όλων των προηγουμένων – τα οποία φυσικά δεν κατάργησε, με την υιοθέτηση των καινούργιων.
Αντίθετα, είναι αυτή που νομιμοποίησε όλα τα μνημόνια, εκβιάζοντας τα περισσότερα κόμματα να ψηφίσουν το τρίτο τον Αύγουστο του 2015 – τοποθετώντας έτσι την ταφόπλακα στην πατρίδα της.   
Σε κάθε περίπτωση, στα άνω των 60 δις € των παλαιοτέρων μέτρων, στα οποία είχε προσθέσει τα δικά της το 2015, συνεχίζει να επιβάλλει καινούργια – αυτή τη φορά 5,4 δις €, τα οποία είναι αδύνατον να μη βαθύνουν ακόμη περισσότερο την ύφεση.
Με δεδομένο δε το ότι, η μοναδική κινητήρια δύναμη που έχει απομείνει στην ελληνική οικονομία είναι ο τουρισμός, λόγω κυρίως των συγκυριών (τρομοκρατία στην Τουρκία, προβλήματα στη Μέση Ανατολή, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη κοκ.), ο οποίος όμως κινδυνεύει από το μεταναστευτικό, καθώς επίσης από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, αυτού του είδους τα μέτρα είναι εντελώς απαράδεκτα – πόσο μάλλον όταν η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει πλέον στερέψει, ενώ η υπερχρέωση του ιδιωτικού τομέα έχει καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Δυστυχώς όμως, δεν σιωπούν μόνο οι ικανοί Έλληνες, αλλά το σύνολο του λαού – ο οποίος δεν συνειδητοποιεί τι τον περιμένει, ενώ δεν βλέπει τι συμβαίνει σήμερα στη Βενεζουέλα (πηγή), όπου οι άνθρωποι πλέον σκοτώνουν ακόμη και ζώα για να τραφούν, έχοντας κατακλύσει τους δρόμους και συγκρουόμενοι με την αστυνομία.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger