Mία πολύ περίεργη που έλαβε το makeleio.gr εδώ και κάποιες ώρες από φίλο από το εξωτερικό που προς το παρόν θα κρατήσουμε την ανωνυμία του για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Είναι η πιο κάτω και κρίνεται ενδιαφέρουσα:

«Ρώτησα ένα γνωστό που είναι στο Bomb Squad του New Jersey στις ΗΠΑ και αφού του έδειξα το Video από την φωτιά στο αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μαυρίκου, μου είπε ότι πιθανότατα να χρησιμοποιήθηκε βόμβα Θερμίτη (Thermite Bomb). Ο Θερμίτης είναι σχετικά πολύ εύκολο να φτιαχτεί. Στην πρώτη φώτο απο αυτές που φαίνονται από τις δημοσιευθείσες, ιχνηλατούνται ρινίσματα να πέφτουν κάτω από το αυτοκίνητο.

Ο θερμίτης δεν εκρήγνυται αλλά δημιουργεί φλόγα έως 2000 κελσίου. Είναι πιθανό να τοποθετήθηκε κάτω απο το αυτοκίνητο στο σημείο όπου περνάνε οι σωλήνες του καυσίμου. 

Η Αντλία του καυσίμου διακόπτει μόλις η μηχανή σβήσει αλλά πολύ πιθανό να δούλευε για περίπου 5-10 δευτερόλεπτα από την στιγμή που άρχισε η φωτιά.

Ίσως για αυτό να φαίνεται ότι η φωτιά άρχισε από την καμπίνα του οδηγού (από κάτω). Οποιαδήποτε άλλη παραβίαση του χώρου καμπίνας η της μηχανής, ελέγχεται.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger