Σοκάρουν τα όσα συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ισλαμικής Συνόδου Τουρκίας - Σαουδικής Αραβίας, η οποία είχε το όνομα "Ενότητα και αλληλεγγύη για την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη" και διοργανώθηκε από την Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας στις 10-14 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο τότε Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε αναλάβει την ανάλυση των δεδομένων για τα "Κατεχόμενα Ισλαμικά Εδάφη", τα οποία υποστήριξε πως είναι η Παλαιστίνη, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και η Κριμαία, εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία του για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στις περιοχές εκείνες.
Έτσι λοιπόν τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί η μουσουλμανική κουλτούρα σε εκείνα τα εδάφη, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην Κριμαία και καταδίκασε την "επιθετικότητα των Αρμενίων"...
Παρών ήταν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Salmann, τον οποίο υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οργανώνοντας ξεχωριστή τελετή.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Σ. Αραβίας στην σύνοδο, Κατάρ και Σαουδική Αραβία χρησιμοποιούν την Τουρκία προκειμένου να ενισχύσουν την επιρροή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιπλέον, φαίνεται πως Ουκρανία και Τουρκία προχώρησαν σε πολεμική συμφωνία, καθώς ανήγγειλαν τη δημιουργία της "Ταξιαρχίας των μουσουλμάνων" για την καταπολέμηση του αυτονομισμού στην Κριμαία. 
Στην ουσία πρόκειται για ένα στρατιωτικό τάγμα, το οποίο θα έχει μοναδικό στόχο την εξολόθρευση των Ρώσων και των φιλορώσων στην Κριμαία. Αυτό που δε γνωρίζουν είναι ότι δεν πρόκειται να πετύχουν κάτι τέτοιο, καθώς οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για οποιοδήποτε πολεμικό επεισόδιο εις βάρος τους.


voicenews.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger