Καταιγιστικές εξελίξεις – Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις
Περίεργη και ύποπτη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο ανατολικό Αιγαίο.

Τουρκικά φουσκωτά με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων κινούνται τις τελευταίες ώρες στα όρια των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, κάνοντας παράλληλα κινήσεις προς τα ελληνικά νησιά, κυρίως τη Σύμη και τη Ρόδο.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότεροι από 40 Τούρκοι κομάντος έχουν αποβιβαστεί σε ελληνικές βραχονησίδες, προκειμένου να παραδοθούν στις ελληνικές Αρχές και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ενώ τόσο το Πολεμικό Ναυτικό όσο και το Λιμενικό που χτενίζουν την περιοχή επισημαίνουν πως ναι μεν υπάρχει μια κινητικότητα αλλά όχι απόβαση Τούρκων κομάντος.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε συνεχή εγρήγορση ενώ η επιφυλακή θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση από τα τουρκικά παράλια.
Παράλληλα εντολή για επιφυλακή εξέδωσε και το αρχηγείο της Αστυνομίας.
Την ίδια ώρα κατευθύνθηκαν στην περιοχή για έλεγχο πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, ενώ περιπολίες πραγματοποιούσε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο.

Με αφορμή το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, και οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Ναυτιλίας - Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger