Και πράκτορας της CIA βρισκόταν στο ελικόπτερο με το οποίο οι οκτώ Τούρκοι πραξικοπηματίες αξιωματικούς διέφυγαν στην Ελλάδα, ισχυρίστηκε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ορχάν Ντελιγκόζ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμιά αντίδραση από τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, πιθανότατα να βρισκόταν μαζί με τους οκτώ και ο επικεφαλής του γραφείου της CIA στην Κωνσταντινούπολη Γκράχαμ Φούλερ, ο οποίος λέγεται ότι από το 1966 είναι ο σύνδεσμος του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Απρόσμενη επίσκεψη Ντάνφορντ στη τουρκική Βουλή

Απρόσμενη επίσκεψη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, η οποία είχε βομβαρδιστεί από τους πραξικοπηματίες, πραγματοποίησε ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Τζόζεφ Ντάνφορντ, συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογό του Χουλούσι Ακάρ, και τον Πρόεδρο της τουρκικής Βουλής, Ισμέτ Καχραμάν. Ο Τζόζεφ Ντάνφορντ αναχώρησε από τη Βουλή για τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, με μια ώρα καθυστέρηση. Στο μεταξύ μια ομάδα νέων του κόμματος Βατάν πραγματοποίησε διαδήλωση, στην Άγκυρα, εναντίον του Ντάνφορντ με συνθήματα όπως “Πήγαινε σπίτι σου, στείλε μας τον Φετουλάχ”.


Πηγή: mignatiou.com
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger