Όπως αναφέρει ο δικηγόρος των οικογενειών:

«Επί της ποινικής δικογραφίας που εκκρεμεί ενώπιόν Σας με κατηγορούμενο το Θρασύβουλο Λυκουρέζο για τις πράξεις της θανατηφόρας διατάραξης των υδάτινων συγκοινωνιών, της πρόκλησης ναυαγίου, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, για τις οποίες έχουμε δηλώσει παράσταση πολιτικής
αγωγής, ζητούμε δια της παρούσης αιτήσεώς μας όπως προβείτε στις εξής επείγουσες ανακριτικές πράξεις, οι οποίες είναι απολύτως αναγκαίες για την πλήρη διαλεύκανση των διερευνώμενων πράξεων, των συνθηκών, υπό τις οποίες έλαβαν χώρα, και των προσώπων που συμμετείχαν σε αυτές:

1. Να κατασχεθεί (αν δεν έχει ήδη κατασχεθεί) από την αρμόδιαλιμενική αρχή και να μεταφερθεί άμεσα σε ασφαλή, φυλασσόμενο και μη προσβάσιμο σε τρίτους χώρο το ταχύπλοο «ΝΤΟΥΕΝΤΕ», με το οποίο ο κατηγορούμενος φέρεται ότι τέλεσε τις διερευνώμενες πράξεις, προκειμένου να αποτραπεί αθέμιτη παρέμβαση σε αυτό και απομάκρυνση ή άλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων.

2. Να διενεργηθεί εξερεύνηση δακτυλικών αποτυπωμάτων επί του ως άνω ταχυπλόου σε όλους τους χώρους και ιδίως στο τιμόνι και τα χειριστήρια των μηχανών, με ειδική εντολή προς το συνεργείο της σήμανσης που θα αναλάβει την εξερεύνηση, ή προς τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ να προβούν, αν είναι δυνατό, και σε χρονολόγηση των αποτυπωμάτων που θα εντοπισθούν.
Παράλληλα, να γίνει λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων τόσο από τον κατηγορούμενο (αν δεν έχει ήδη γίνει μετά τη σύλληψή του), όσο και από τα πρόσωπα που φέρονται ως συνεπιβάτες στο ταχύπλοο κατά το χρόνο των διερευνώμενων πράξεων, προκειμένου να ακολουθήσει ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων που θα βρεθούν στο σκάφος.

3. Να πραγματοποιηθεί επί του ταχυπλόου έρευνα και συλλογή γενετικού υλικού κατάλληλου για ανάλυση DNA και ακολούθως να ληφθεί γενετικό υλικό από τον κατηγορούμενο και τα πρόσωπα που φέρονται ότι συνεπέβαιναν στο ταχύπλοο, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η παρουσία τους επί του ταχυπλόου κατά το χρόνο τέλεσης των διερευνώμενων πράξεων.

4. Να αφαιρεθεί και να κατασχεθεί η συσκευή GPS του ταχυπλόου και να διαταχθεί η εξέτασή της είτε από ειδικό πραγματογνώμονα είτε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, καθόσον από την εξέταση της ως άνω συσκευής θα προκύψει η πορεία και ταχύτητα του σκάφους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την τέλεση των διερευνώμενων πράξεων.

5. Να αφαιρεθούν και να κατασχεθούν τα ωρόμετρα των μηχανών του ταχυπλόου και να διαταχθεί η εξέτασή τους είτε από ειδικό πραγματογνώμονα είτε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, καθόσον εκ της εξέτασής τους θα προκύψει αν και πόσο χρόνο μετά τη σύγκρουση σταμάτησε η λειτουργία τους.

6. Να υποβληθεί έγγραφο ερώτημα προς την αρμόδια λιμενική αρχή που διενήργησε την αστυνομική προανάκριση, για ποιο λόγο δεν προέβη στις ως άνω ενέργειες, καθώς και για ποιο λόγο δεν πραγματοποίησε αλκοτέστ στον συλληφθέντα κατηγορούμενο».

Ο γνωστός ποινικολόγος ανακοίνωσε την Κυριακή (21.08.2016) πως αναλαμβάνει την υπεράσπιση της πολικής αγωγής στα ποινικά δικαστήρια και της αστικής αποζημίωσης στα πολιτικά δικαστήρια τόσο της οικογένειας Κατιφέ όσο και ανθρώπων που τραυματίστηκαν αλλά επέζησαν από την τραγωδία ανοιχτά της Πέρδικας. Λίγο αργότερα, νέο δελτίο Τύπου, ανακοίνωσε ότι του ανατέθηκε και η εκπροσώπηση της οικογένειας του 58χρονου κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους, που επίσης έχασε τη ζωή του μετά τη σύγκρουση με το ταχύπλοο που οδηγούσε ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος.

Ο Αλέξης Κούγιας και οι συνεργάτες του εκπροσωπούν επίσης και τους τραυματίες: Αλεξάνδρα Αρκουζή, Αναστάσιο Αναστασίου, Ιωάννη Αναστασίου και Αναστασία Αναστασίου.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger