Την μπάλα στην εξέδρα πέταξε για ακόμα μια φορά ο Ερντογάν με την αναφορά του στη συνθήκη της Λωζάνης για τα Ελληνικά νησιά, προσπαθώντας να εκτρέψει την κοινή γνώμη της Τουρκίας από την παράταση της έκτακτης ανάγκης και του στρατιωτικού νόμου που έχει επιβάλλει  αλλά και από όσα σοβαρά συμβαίνουν στην περίοδο αυτή στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Ωστόσο η αναφορά του Ερντογάν στην συνθήκη της Λωζάνης δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη από την Ελληνική πλευρά καθώς υποδουλώνει τι έχει στο μυαλό του ο Σουλτάνος που θα ήθελε την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο οποίος με αυτή τουτην αναφορά ακυρώνει το κεμαλικό καθεστώς

Όπως μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νίκου Χειλαδάκη,  ότι συγκεντρώνονται στρατιωτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος να προελάσουν προς συνάντηση με τους Τούρκους, που θέλουν να προχωρήσουν νοτιότερα προς την πόλη El Bab, που αναδεικνύεται σε κομβικό σημείο αντιπαράθεσης.

Ενώ η τουρκική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» εξελίσσεται στην 36η ήμερα από την τουρκική επέμβαση στο συριακό έδαφος, οι Τούρκοι έκαναν γνωστό ότι έχοντας και τη έγκριση των Αμερικανών θα προχωρήσουν μαζί με τον λεγόμενο Συριακό Απελευθερωτικό Στρατό της συριακής αντιπολίτευσης, νοτιότερα μέχρι την πόλη El Bab, για να διώξουν τους Τζιχαντιστές.

Αυτό όμως όπως φαίνεται εξόργισε την Δαμάσκο και όπως μεταδίδουν οι Τούρκοι ανταποκριτές, το συριακό καθεστώς συγκεντρώνει ισχυρές δυνάμεις που έρχονται από την περιοχή του Χαλεπιού όπου οι Τζιχαντιστές υποχωρούν άτακτα μετά την προέλαση των συνεργαζομένων δυνάμεων Σύριων, Ρώσων και της λιβανέζικης Χετζμπολάχ για να προελάσουν προς την El Bab. Διαγράφεται έτσι προοπτική άμεσης σύγκρουσης.

Η είδηση αυτή έχει θορυβήσει τους Τούρκους ενώ συνεχίζουν να στέλνουν δυνάμεις στην καυτή ζώνη της βορείου Συρίας που έχουν καταλάβει.

Παράλληλα οι προειδοποιήσεις των Ρώσων έχουν ανησυχήσει την Άγκυρα και πολλοί Τούρκοι αρθρογράφοι επισημαίνουν ήδη ότι η Τουρκία έχει μπλέξει άσχημα με το συριακό και πολύ δύσκολα θα ξεμπλέξει.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger