Όπως αναφέρει σε σχετικό του άρθρο ο Δημοσιογράφος-Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης βασιζόμενος σε δημοσιεύματα τούρκικων εφημερίδων, ο σεισμός στην βόρειο Κορέα προήρθε από μια πυρηνική δοκιμή στην θάλασσα που είχε σαν συνέπεια να προκληθεί σεισμός 5,3 ρίχτερ.

Στην περίπτωση της Κωνσταντινούπολης όπως είναι γνωστό, υπάρχει ένα τεράστιο ρήγμα στην θαλάσσια περιοχή του Μαρμαρά που είναι γνωστό σαν το ρήγμα του Μαρμαρά. Μια υπόγεια πυρηνική έκρηξη στο ρήγμα αυτό, θα επέφερε αυτόματα μια μεγάλης κλίμακας σεισμική δόνηση που θα ταρακουνούσε όλη την Κωνσταντινούπολη και την ευρύτερη περιοχή, με ολέθριες συνέπειες ενώ θα παράλιε όλη την οικονομική και την κοινωνική ζωή της Τουρκίας.

Το ρήγμα αυτό έχει την δυνατότητα να προκαλέσει σεισμό μέχρι και 8 ρίχτερ και αντιλαμβάνεται κανείς τι θα μπορούσε να επιφέρει ένας τέτοιος σεισμός. Το αξιοπρόσεκτο είναι πως τον τελευταίο καιρό πολλά ερευνητικά πλοία κάνουν σεισμικές έρευνες στην περιοχή του ρήγματος, ένα γεγονός που γεννά πολλά ερωτηματικά, όπως υποστήριξε ο δήμαρχος της Άγκυρας, Melih Gökçek.


Για ένα τέτοιο σενάριο όπως υποστηρίχτηκε, χρειάζεται και μια ανάλογη υποδομή η οποία όμως δεν είναι αδύνατη, ειδικά σε μια τόσο μεγάλη θαλάσσια περιοχή και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για ότι μπορεί να συμβεί.
Το μεγάλο ερώτημα που μπαίνει σε όλα αυτά, είναι ποιοι θα μπορούσαν να το επιχειρήσουν αυτό και εδώ υπάρχουν πολλά… «καρφιά» προς διάφορες «κατευθύνσεις», με υπάρχων και το προηγούμενο του φονικού προηγούμενου του 1999.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger