Οποιαδήποτε συνεργασία με το Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας (Φάταχ αλ Σαμ) – το πρώην Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα) της αλ Κάιντα – θα έχει «σοβαρές συνέπειες» για τις οργανώσεις των μετριοπαθών σύρων ανταρτών μόλις τεθεί σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός την οποία πρότειναν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, συμφωνώντας παράλληλα να στοχοθετήσουν από κοινού τους τζιχαντιστές μέσα σε μια εβδομάδα αν τηρείται η εκεχειρία, προειδοποίησε χθες Σάββατο ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσινγκτον στη Συρία, ο Μάικλ Ράτνεϊ.

Σε επιστολή του προς ένοπλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ο Ράτνεϊ τις κάλεσε να συμμορφωθούν προς τη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας, τονίζοντας ότι τους δίνει το δικαίωμα να αμυνθούν εάν δεχθούν επίθεση από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις ή τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία.
Ο Ράτνεϊ επέμεινε στο ότι η συμφωνία θα σημάνει τον τερματισμό των αεροπορικών βομβαρδισμών της συριακής αλλά και της ρωσικής ΠΑ εναντίον των θέσεών τους και εναντίον αμάχων στις περιοχές τις οποίες ελέγχουν.

«Αυτή η κατάπαυση του πυρός μπορεί να αποδειχθεί πιο αποτελεσματική από την προηγούμενη διότι μπορεί να σταματήσει τα συριακά πλήγματα εναντίον των αμάχων και της αντιπολίτευσης», επέμεινε ο Ράτνεϊ, αναφερόμενος στη συμφωνία που είχε συναφθεί ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα στα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν όμως η εκεχειρία κατέρρευσε μέσα σε μερικές εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον απεσταλμένο, οι μάχες πρέπει να σταματήσουν τη Δευτέρα στις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), αρχικά για 48 ώρες.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger