Μια είδηση που μεταδίδουν

τα λατινοαμερικανικά Μέσα πραγματικά σοκάρει.

Φυλή ιθαγενών βαθιά στη ζούγκλα του Αμαζονίου, στο έδαφος του Περού, έκαψε ζωντανή μια ηλικιωμένη γυναίκα με την κατηγορία ότι ήταν μάγισσα.

Οι περουβιανές Αρχές δυστυχώς επιβεβαίωσαν ότι οι θάνατοι μαγισσών στην πυρά δεν είναι καθόλου σπάνιοι μεταξύ των φυλών της ζούγκλας.

Αυτό που κάνει την είδηση να γυρίζει όλο τον πλανήτη είναι ότι ο θάνατος της «μάγισσας» στην πυρά βιντεοσκοπήθηκε από κινητό τηλέφωνο αυτόπτη μάρτυρα.

Το θύμα αναγνωρίστηκε από την Αστυνομία. Είναι η Ρόζα Βιλάρ Γιαριονάκα (Rosa Villar Jarionaca), ηλικίας μεταξύ 65 και 73 ετών.

Τα μέλη της φυλής Γιανέσα την κατηγόρησαν ότι έκανε μαγικά για να τους αρρωστήσει, για αυτό και την έκαψαν.

Ο φόνος της γυναίκας αποφασίστηκε με ψηφοφορία των μελών της φυλής, με 40 να ψηφίζουν υπέρ της θανατικής καταδίκης της.

Ο φόνος της γυναίκας συνέβη στις 20 Σεπτεμβρίου 2016, στην περιοχή Παλκαζού, αλλά χρειάστηκε να περάσει τουλάχιστον μια εβδομάδα για να γίνει γνωστός στον έξω κόσμο επειδή η φυλή ζει απομονωμένη βαθιά στο δάσος.

Στο βίντεο, που θα παρακολουθήσετε, ένας άνδρας ακούγεται να φωνάζει: «Της δίνουμε το μάθημά της. Αυτό είναι παράδειγμα και στους άλλους. Αποδίδουμε δικαιοσύνη, καίμε τις μάγισσες».

Η γυναίκα καιγόταν στην πυρά επί τρεις ολόκληρες ημέρες.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο για να εξετάσουμε τη σορό της δεν μπορέσαμε να βρούμε τίποτα. Όλα είχαν γίνει στάχτη», δήλωσε ο Κάρλος Περέζ, αξιωματικός της Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger