Για ελληνοτουρκικό πόλεμο μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ.Λαβρόφ, ο οποίος έρχεται εσπευσμένα στην Ελλάδα και έστειλε ήδη σαφέστατο μήνυμα προς την Τουρκία: «Χαίρομαι που στην Αθήνα υπενθυμίζουν την ρωσική συμβολή ως την πιο  σημαντική στιγμή στην απόκτηση της ανεξαρτησίας της Ελλάδας, είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, αλλά η συνέχεια είναι εξίσου το ίδιο συγκλονιστική.

Η προτομή του Ιωάννη  Καποδίστρια (1776-1831), πληρεξούσιου υπουργού  εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και  πρώτου κυβερνήτη της  ανεξάρτητης Ελλάδα, δημιουργήθηκε από το γλύπτη grigory Pototsky, παρουσιάστηκε σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στέλνοντας ηχηρό μήνυμα…

Σήμερα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο Σ.Λαβρόφ εξέδωσε ανακοίνωση «καταπέλτη» για τα σχέδια της Τουρκίας και κατ’ επέκταση των ΗΠΑ στην περιοχή,  μιλώντας για «εθνοτική σύγκρουση» που είναι σε εξέλιξη στην Μεσόγειο και για τον τεράστιο  κίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια που απορρέει από αυτήν.

Πρόκειται για έμμεση αναφορά σε ένα πιθανό ελληνοτουρκικό πόλεμο από την προκλητική στάση του Ερντογάν και την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης.

«Κεραυνό» εν αιθρία από τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών ο οποίος  έρχεται εσπευσμένα στην χώρα μας  για «επίσημη επίσκεψη», με αφορμή το ελληνο-ρωσικό  φόρουμ φιλίας , αλλά οι λόγοι φυσικά είναι άλλοι και αφορούν τα σχέδια των νέο-Οθωμανών .

«Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή της Μεσογείου, δυστυχώς, έχει γίνει μια πηγή απειλών για την ασφάλεια. Η πολιτική αστάθεια σε ορισμένες χώρες οδήγησε σε μια δίνη των ένοπλων συγκρούσεων, την οικονομική κατάρρευση και την εξαθλίωση του πληθυσμού. Υπάρχει μια αυξανόμενη εθνοτική  και θρησκευτική ένταση στην περιοχή. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η τύχη των χριστιανών και άλλων εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, που υπόκεινται σε παρενοχλήσεις και διώξεις από τους ιστορικούς τόπους διαμονής. Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται και επιδείνωσε η κόντρα σιιτών-σουνιτών η οποία επιδεινώνει  τις ήδη υψηλές εντάσεις στον αραβικό-μουσουλμανική κοινότητα στη Μέση Ανατολή ως σύνολο. Οι μεταναστευτικές πιέσεις προκαλούν αλλοίωση εθνολογική.

Κυρίες και Κύριοι,

Είμαι πεπεισμένος ότι η επιτυχής ανταπόκριση στις προκλήσεις της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, πάνω απ “όλα, πρέπει να κάνουμε μια σαφή επιλογή υπέρ των πολιτικών που είναι απαραίτητες για την πρόληψη και την επίλυση συγκρούσεων, τον συντονισμό των διεθνών προσπαθειών στον πολιτικό, κοινωνικο-οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα. Εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών θα πρέπει να αποκλείεται», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Πρόκειται για σαφή αναφορά του «τοτέμ» της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής  στην άθλια επεκτατική πολιτική που ασκεί η Άγκυρα , η οποία προφανώς είναι έτοιμη να επιτεθεί στο Αιγαίο, ικανοποιώντας τις αυτοκρατορικές επιδιώξεις του «ονειροπόλου» προέδρου της.

Άλλωστε το ίδιο ακριβώς έπραξαν οι Τούρκοι τόσο στην Συρία όσο και στο Ιράκ.

Η επίσκεψη του «δεινόσαυρου» της ρωσικής πολιτικής  στην Ελλάδα, επαναλαμβάνουμε, την επόμενη εβδομάδα μόνο τυχαία δεν είναι.

Οι πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «σήκωσαν  τον Λαβρόφ από την καρέκλα του» στο Κρεμλίνο και τον στέλνουν άρον-άρον στην Αθήνα , ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου».

Οι κινήσεις της Τουρκίας , και οι πληροφορίες για επικείμενο τεχνητό επεισόδιο στο Αιγαίο λίαν συντόμως , θα έδινε την αφορμή να κλείσουν τα στενά και να διακοπεί  ο κατάπλους ρωσικών πολεμικών πλοίων από και προς την Συρία. Αυτό δεν το επιθυμεί σε καμία περίπτωση η Μόσχα και «τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις , κάτι που κάνει πάντοτε.

Αφορμή της επίσκεψης  βρέθηκε και αυτή είναι το ρωσο-ελληνικό φόρουμ πολιτών, το οποίο διοργανώθηκε από τη ρωσική ένωση διεθνούς συνεργασίας (RAMS) και τον σύνδεσμο φιλίας πολιτιστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας , που πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου στο κτίριο του υπουργείο εξωτερικών  στη Μόσχα, έθεσε τις σχέσεις των δύο χωρών σε νέο επίπεδο.

Κύριος ομιλητής από το συμβούλιο της  ρωσικής ομοσπονδίας ήταν η  Βαλεντίνα Ματβιένκο,η οποία εκ μέρους του  υπουργού εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έστειλε τους χαιρετισμούς τους στους συμμετέχοντες του φόρουμ, ενώ χαιρετισμό  απηύθυνε και ο υφυπουργός εξωτερικών Aleksey Meshkov και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Konstantin Kosachev.

Το φόρουμ καταδεικνύει για άλλη μια φορά την  σημαντική  συμβολή στην ελληνο-ρωσική διπλωματία και ενισχύει τις ρωσο-ελληνικές σχέσεις .

«Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης», είχε δηλώσει ο ίδιος ο Καποδίστριας . Κάτι που μέχρι σήμερα είναι πάντα επίκαιρο.

pentapostagma.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger