ΣΧΟΛΙΟ ΙΩΚΗ: Πηγαίνει στην οικογένεια του Κατάρ η Deutsche Bank, η συγκεκριμένη τράπεζα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Γερμανίας κι ενός κέντρου εξουσίας που ασκεί την οικονομική πολιτική της Ευρώπης.


Στους μεγαλύτερους μετόχους της γερμανικής τραπέζης περιλαμβάνονται η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, η επενδυτική εταιρεία BlackRock και η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας, Norges Bank
Σημαντική αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Deutsche Bank από περίπου 10% σήμερα μέχρι και στο 25%, φέρεται να εξετάζει η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ, Sheikh Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al Thani και ο πρώην εμίρης της χώρας, Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani, εξετάζουν να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της μεγαλύτερης γερμανικής τραπέζης, η οποία σήμερα διαμορφώνεται σε περίπου 10%.
Η είδηση προκάλεσε ενδοσυνεδριακή άνοδο άνω του 3% της μετοχής της Deutsche Bank στη Wall Street, η τιμή της οποίας έχει απωλέσει το 46% της αξίας της στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μέχρι στιγμής το 2016.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η βασιλική οικογένεια του Κατάρ σχεδιάζει να συνδυάσει τη συμμετοχή της στην Deutsche Bank με τις αντίστοιχες συμμετοχές άλλων επενδυτών σε αυτήν, εισφέροντας τις αντίστοιχες μετοχές σε μια εταιρεία συμμετοχών που θα τους επιτρέψει να ασκούν μεγαλύτερο έλεγχο στη γερμανική τράπεζα, ενδεχομένως αλλάζοντας ακόμα και τη διοίκησή της.

Όπως γράφει το Bloomberg, ο 55χρονος διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, John Cryan, έχει ήδη συνομιλήσει ανεπισήμως με ενδιαφερόμενους μεγάλους – υφιστάμενους και νέους – επενδυτές της Deutsche Bank, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την επιτυχία μιας ενδεχόμενης αύξησης στο μετοχικό της κεφάλαιο.
Πάντα σύμφωνα με το Bloomberg, αμερικανικές τράπεζες αναζητούν από κοινού με την Deutsche Bank τη σκοπιμότητα αύξησης στο μετοχικό της κεφάλαιο κατά 5 δισ. ευρώ, αξία που αποτελεί περίπου τη μέγιστη ΑΜΚ που μπορεί να πραγματοποιήσει δίχως έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων της.



Στους μεγαλύτερους μετόχους της γερμανικής τραπέζης περιλαμβάνονται η βασιλική οικογένεια του Κατάρ – που εισέφερε 1,75 δισ. ευρώ σε αυτήν το 2014 – η διαχειρίστρια ενεργητικού (επενδυτική εταιρεία) BlackRock και η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας, Norges Bank (ως διαχειρίστρια του κρατικού επενδυτικού ταμείου επομένων γενεών αξίας 785 δισ. ευρώ).


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger