Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους 112. Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές τόσο στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» που βρίσκεται εκεί, όσο και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της Ιπποκράτους.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στόχος της επίθεσης ήταν το βιβλιοπωλείο, που είχε δεχθεί και παλαιότερα επίθεση. Ωστόσο, οι Αρχές πλέον εξετάζουν αν οι άγνωστοι ήθελαν να "χτυπήσουν" την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, που μένει στην ίδια πολυκατοικία.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο αστυνομικού που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία.
Ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, Θέμης Σοφός, μάλιστα, που βρέθηκε στο σημείο, δήλωσε στις κάμερες ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως.
Ο κ. Σοφός πρόσθεσε επίσης, ότι η κ.Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία μείωσε τη φρούρηση, με αποτέλεσμα τη σημερινή επίθεση.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 22.22' στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο οποίος προειδοποιούσε για την έκρηξη τονίζοντας ότι «δεν είναι φάρσα» και προέτρεπε την αστυνομία να απομακρύνει από την περιοχή τον κόσμο. 


«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας.
Τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό δέχθηκε και ειδησεογραφική ιστοσελίδα δίνοντας περιθώριο 30 λεπτών μέχρι την έκρηξη του μηχανισμού.






Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης που ανέβασε κάτοικος της περιοχής στο Facebook:



Αυτή την ώρα η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή από το ύψος της Λ. Αλεξάνδρας και παραμένει σε συναγερμό, καθώς ερευνά την ύπαρξη και δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger