Η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να μπλοκάρει και πάλι την επίσκεψη 
ενός μέλους Bundestag στη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ.  

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», ο εκπρόσωπος εξωτερικής πολιτικής του Κόμματος της Αριστεράς, Jan van Aken, ενημέρωσε την τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για τα σχέδιά του να επισκεφθεί την τουρκική βάση και να μιλήσει με 250 Γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται εκεί.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι τουρκικές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημά του. 

«Δεν υπήρξε καμία απάντηση στο αίτημα που έχω στείλει την Τετάρτη στο Υπουργείο Εξωτερικών,« δήλωσε στην εφημερίδα ο van Aken. 

Ο πολιτικός ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Βουλή να μην υιοθετήσει την επερχόμενη επέκταση της εντολής του Ιντσιρλίκ, το Νοέμβριο, με την οποία η Τουρκία απαγορεύει στους Γερμανούς βουλευτές να επισκέπτονται την στρατιωτική βάση.

Τον Ιούνιο, η Άγκυρα απαγόρευσε την πρόσβαση σε Γερμανούς νομοθέτες με πρόσχημα ότι «το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα αναγνωρίζοντας την σφαγή του 20ου αιώνα, των εθνοτικών Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως γενοκτονία», όπως ανέφεραν οι Τούρκοι.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ προειδοποίησε τα μέλη της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής γύρω από το ζήτημα της γενοκτονίας των Αρμενίων, σε μια δήλωση που ακουγόταν ξεκάθαρα σαν απειλή. 

Στις 5 Οκτωβρίου, οι Γερμανοί νομοθέτες τελικά κατάφεραν να επισκεφθούν τους στρατιώτες της Bundeswehr στο τουρκικό Ιντσιρλίκ, αν και ορισμένοι από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι δεν έτυχαν…θερμής υποδοχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

hellasforce.com
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger