Την υπεροχή της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ κατέγραψε δημοσκόπηση μεταξύ Ελληνοαμερικανών ψηφοφόρων για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Όπως διαβάζουμε  στο κυριακάτικο φύλλο της Realnews, την έρευνα πραγματοποίησε το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και συμμετείχαν 930 ερωτηθέντες από 50 πολιτείες.

Σύμφωνα με την έρευνα που ολοκληρώθηκε στις αρχές της εβδομάδας, το 49% των ψηφοφόρων προτιμά την Χ. Κλίντον, ενώ μόλις το 35% θα ψηφίσει στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου τον Ντ. Τραμπ.

Σε ερώτηση για το ποιος από τους δύο υποψηφίους θα έχει καλύτερη απόδοση στα «ελληνικά θέματα», η Χ.Κλίντον έρχεται πρώτη με 40%, έναντι 28% του Τραμπ, ενώ 28% ψήφισε κανένας.

Όσον αφορά την πρόσβαση στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ, η Κλίντον έχει συντριπτικό προβάδισμα με 47%, έναντι 21% του Τραμπ. Ωστόσο, ένα υψηλό ποσοστό των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι δεν εμπιστεύεται «κανέναν από τους υποψήφιους» για την ελληνική οικονομική κρίση, την κρίση των προσφύγων και τη συνολική στάση τους στα ελληνικά θέματα.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger