Τι αποκαλύπτουν τα πρώτα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.... Συνολικά 30 κλήσεις δέχθηκε ο 77χρονος ...

Θρασύβουλος Λυκουρέζος από εννιά διαφορετικά άτομα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα με απολογισμό τέσσερις νεκρούς.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο, ύστερα από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά κινήθηκε η διαδικασία για να συμπληρωθούν στη δικογραφία τα στοιχεία απ' όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του 77χρονου που έγιναν στις 16 Αυγούστου 2016, την ημέρα του δυστυχήματος.
Τα πρώτα αποτελέσματα που συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία αφορούν στις εισερχόμενες κλήσεις. Ανάμεσα στα άτομα που του τηλεφώνησαν συγκαταλέγονται ο ο κυβερνήτης του «Ντουέντε 2» Νεκτάριος Λεούσης, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος (ξάδερφος του 77χρονου), η Θεοδότη Καρακάση (επιβαίνουσα στο «Ντουέντε»), η Ευθυμία Βενετσιάνου (επιβαίνουσα στο «Ντουέντε»), ο Αντώνης Μαλτέζος (δύτης που έκανε τη ρυμούλκηση του «Ντουέντε»), ο Oscar Μιχαήλ Νταβίντ (μετέβη με εντολή του Λεούση με φουσκωτό στο σημείο της σύγκρουσης για να μεταφέρει στη στεριά τον Λυκουρέζο), η σύζυγος του Νεκτάριου Λεούση (παρέλαβε με το αυτοκίνητό της τον Λυκουρέζο) και ο Γιάννης Πολυανίδης (φίλος του Λυκουρέζου).
Ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι για αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος δεν είχε καμία επικοινωνία, όπως προκύπτει από την ανάλυση των εισερχομένων κλήσεων.
Ειδικότερα, ο πρώτος άνθρωπος που τηλεφώνησε στον προφυλακισθέντα 77χρονο μετά τη φονική σύγκρουση ήταν ο Αντώνης Μαλτέζος, ο δύτης που ρυμούλκησε το ακυβέρνητο «Ντουέντε».
Η κλήση, διάρκειας 1' και 32'', έγινε στις 13.56, περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 12.45. Ο Αντώνης Μαλτέζος, φίλος του 77χρονου, έχει καταθέσει στις Αρχές ότι κλήθηκε να βοηθήσει και όταν έφτασε στο σημείο του συμβάντος είδε το ταχύπλοο να έχει αρχίσει να βουλιάζει.
Ο δεύτερος άνθρωπος που κάλεσε τον Λυκουρέζο (15.30) ήταν ο φίλος του Γιάννης Πολυανίδης, ο οποίος, όταν ενημερώθηκε για τη σύγκρουση, έσπευσε και αυτός να βοηθήσει. Η επικοινωνία του 77χρονου με το δικηγόρο και ξάδελφό του, κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ξεκίνησε στις 15.58 (περίπου τρεις ώρες μετά τη σύγκρουση).
Ο δικηγόρος, ο οποίος αρχικά είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 77χρονου και στη συνέχεια παραιτήθηκε, τηλεφώνησε στον ξάδελφό του συνολικά εφτά φορές (δύο από τις κλήσεις είναι διάρκειας περίπου 7 λεπτών και κάποιες ελάχιστων δευτερολέπτων). Λίγο πριν τον καλέσει ο δικηγόρος, ο κυβερνήτης του «Ντουέντε» είχε επικοινωνία (στις 15.26) με τη σύζυγο του Νεκτάριου Λεούση.
Πρόκειται για τη γυναίκα που μετέφερε με το αυτοκίνητό της τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο από το Λιμανάκι του Φάρου, όπου τον είχε αφήσει με το φουσκωτό ο Oscar Μιχαήλ Νταβίντ, στην Αίγινα.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger